Kritična masa startuje sutra iz Limanskog parka

08:10:00 27.10.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Sutra u 17 časova sa Subinog platoa u Limanskom parku novosadski biciklisti krenuće u još jednu vožnju ulicama Novog Sada.

Kritična masa startuje sutra iz Limanskog parka

Foto: Kritična masa (Facebook)



- Ovog meseca tema naše vožnje su „Neke nove staze”, čime želimo da ukažemo na potrebe izgradnje nedostajuće biciklističke staze na Bulevaru Mihajla Pupina - navode u Novosadskoj biciklističkoj inicijativi oja tradicionalno, svakog poslednjem petka u mesecu, organizuje vožnju.

- Građani godinama voze bicikl ovim prometnim bulevarom kako bi prošli kroz centar grada, dok oni malo plašljiviji biraju da voze trotoarom. Bulevar ima dovoljnu širinu za izgradnju biciklističke staze, projekat za biciklističku stazu postoji. Potrebno je samo da se opredele sredstva i izgradi staza u bulevaru kojim dnevno prolaze hiljade biciklista – ističu u Novosadskoj biciklističkoj inicijativi i dodaju da će sutra proći i kroz Futošku ulicu u kojoj su ove godine završeni radovi na rekonstrukciji dela biciklističke staze.

Novosadska biciklistička inicijativa je, podsećaju, od svog osnivanja upućivala apele i zahteve da se ova biciklistička staza, kao najbitniji biciklistički koridor u Novom Sadu rekonstruiše i pomeri od drvoreda platana, kako bi se sačuvao drvored i obezbedilo da korenje ponovo ne uništi stazu.

- Krajem prošle godine naše molbe su uslišene a na zadovoljstvo biciklističke zajednice u Novom Sadu, započeti su radovi na rekonstrukciji, a ove godine završen je deo staze. Vožnjom želimo da skrenemo pažnju i na potrebu da se radovi nastave sledeće godine, kako bi se što pre završila rekonstrukcija celokupne deonice Futoške ulice i Futoškog puta, i time stvorili uslovi za bezbedan i neometan saobraćaj na ovom biciklističkom koridoru koji koriste hiljade biciklista dnevno – naglašavaju u NSBI.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?