"Kritična masa" za popravku biciklističkih staza

09:07:00 29.07.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Julska novosadska biciklistička "Kritična masa" biće održana danas od 17 sati, a start će, kao i uvek, biti u Lmanskom parku. Cilj ovomesečne vožnje biće apel gradskim čelnicima da više pažnje posvete popravci biciklističkih staza i kontinuiranom ulaganju u njih.

"Kritična masa" za popravku biciklističkih staza

Biciklisti će danas voziti Bulevarom patrijarha Pavla, preko Futoškog puta i Futoške ulice, tačnije saobraćajnicama koje su, kako kažu, najstarije i najzapuštenije biciklističke staze u gradu, sve do Gradske kuće na Trgu slobode. Oni dodaju i da su osim tih, u veoma lošem stanju i staze u Maksima Gorkog, kao i na Bulevaru oslobođenja kod Dnevnika, a da je biciklistička traka na kolovozu, koja postoji u Kisačkoj ulici, toliko zapuštena da je izbledela i izgubila svoju funkciju.

Biciklisti takođe upozoravaju da neispravne staze ugrožavaju sigurnost i bezbednost učesnika u saobraćaju i na taj način odvraćaju građane od korišćenja bicikla kao jeftinijeg i zdravijeg prevoznog sredstva.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1000.7 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?