Kroz igru do igrice, sajta i mobilne aplikacije

12:09:00 12.09.2017, Komentara: 1

U toku je upis u školu programiranja za decu od 8 do 16 godina, koji organizuje “Dexter's IT laboratorija”. Tu deca uče da naprave igricu, aplikaciju, veb sajt, ali i saznaju kako funkcionišu uređaji koje svakodnevno koriste.

Kroz igru do igrice, sajta i mobilne aplikacije

Cilj škole je da se, kroz igru i moderne alate, deci približi programiranje, kao jedno od najplaćenijih poslova današnjice. Dosadašnji polaznici kažu da im je gotovo sve zanimljivo, jer prvi put, osim za razonodu, računar koriste i da nauče kako on zapravo funkcioniše. Sa nastave dolaze puni utisaka i programiranje vide kao svoje buduće zanimanje, a roditelji tvrde da stručni predavači umeju da zainteresuju dečji um i prenesu im znanje.

Kroz igru do igrice, sajta i mobilne aplikacije

Tokom upisa na raspolaganju su četiri tromesečna kursa i jedan devetomesečni.

Kroz “Scratch”, koji se tek od ove godine uvodi u redovan školski program, a u ovoj školi ga ima već dve godine, deca uče kako da uz osnove programiranja naprave igrice i animacije, i to bez učenja komplikovne sintakse standardnih programskih jezika.

Junior “App Inventor” polaznici izrađuju paint i kviz aplikacije na telefonu, a oni iz senior grupe vrlo brzo nauče koje su mogućnosti zarade od aplikacija i kako da ih pripreme i postave na Google Play Store.

Juniori u “Web” programu ove škole upoznaju se sa osnovama HTML-a, CSS-a i JavaScript-a, a na kraju kursa umeju da naprave sopstveni WordPress veb sajt. Seniori mogu biti samo oni koji su prošli program za juniore, pa svoje znanje nadograđuju kroz korišćenje naprednih funkcija WordPress-a i pravljenja WordPress tema.

Kurs “Hardware” idealan je za one koje zanima kako iznutra izgledaju uređaji iz svakodnevne upotrebe, poput frižidera ili televizora. Uz izbor ovog kursa deca bi trebalo da se zainteresuju za projektovanje i pravljenje hardvera, koristeći Arduino Uno razvojnu platformu i Lego Mindstorms komplete.

“STEM” (Science Technology Engineering and Mathematics) je novi kurs. Traje devet meseci i jedinstvena je sinteza redovnog školskog programa matematike i fizike, sa Dexter programima programiranja, robotike i elektronike.

Kroz igru do igrice, sajta i mobilne aplikacije

Tromesečni kursevi su podeljeni u tri celine. Prvo se sluša teorijski deo, a onda, uz pomoć predavača to primenjuje u praksi. Na kraju svako od polaznika ima samostalni završni projekat. Nastava je organizovana dva puta sedmično, po 90 minuta, u samom centru grada, u Ulici kralja Aleksandra. Grupe su male i čini ih do osam polaznika. “STEM” prati školski kalendar što se tiče raspusta i neradnih dana, a nastava se održava dva puta nedeljeno u grupama od šest do osam polaznika.

U Dexter’s školi programiranja napominju da roditelji ne treba da brinu da će deca zbog učenja programiranja izostajati sa redovne nastave u svojim školama, jer se termini kurseva prilagođavaju školskim obavezama. Interesantno je da su kursevi organizovani i tokom leta, pod nazivom “Summer of Code” i da je kroz njih prošlo više od stotinu dece, koja su dolazila i iz drugih gradova zemlje.

Detaljne informacije o prijavi i cenama kurseva mogu se naći na sajtu Dexter's IT laboratorije i FB stranici: Dexter's - škola programiranja za decu.

PR tekst


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Marko

, *.dynamic.sbb.rs

Tako je! Krenuti na vreme i ulagati u buducnost. Nema nista na brzinu.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?