Kroz Jevrejsku danas i na trotinetu, ali ne automobilom ili busom

11:09:00 20.09.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Jevrejska ulica će danas, 20. septembra, biti zatvorena za saobraćaj i to od 14 do 22 sata. To će biti "Zona alternativnog saobraćaja", pa će građani, uz bogat edukativno-zabavni program koji počinje u 15 sati, kroz Jevrejsku ulicu moći da šetaju, voze bicikl, rolere, skejt, trotinet, i posebno konstruisana nemontirana vozila.

Kroz Jevrejsku danas i na trotinetu, ali ne automobilom ili busom

Biće održan javni čas bezbednosti u saobraćaju, a auto-škola pripremila je simulaciju odnosa automobila i bicikla u saobraćaju i potencijalno opasnih situacija koje mogu da se dese.

Posetioce očekuje izložba starih bicikala, prezentacija igre "Bike polo", "Puž vožnja", kao i likovna radionica.

Muzički program počinje u 18 sati nastupom novosadskog benda "Crash2", a za zatvaranje najavljeni su atraktivni plesači i žongleri sa vatrom.

Ovim programom Novi Sad se uključuje u obeležavanje "Evropske nedelje mobilnosti", kampanje koja se svake godine realizuje od 16. do 22. septembra i ima za cilj promociju održivih vidova transport u gradovima, zdravlja i unapređenje kvaliteta života.

Kroz Jevrejsku danas i na trotinetu, ali ne automobilom ili busom

Zbog svega toga, autobusi GSP-a danas menjaju trase.

Linija 2 menja trasu u oba smera tako da ide Bulevarom oslobođenja do Železničke stanice.

Linija 4 u oba smera, umesto dela Bulevara oslobođenja i Jevrejske ulice, ide Bulevarom kralja Petra I, ulicom Braće Jovandić, Vojvode Bojovića, Jovana Subotića, Šafarikovom, Uspenskom do Bulevara Mihajla Pupina i dalje postojećom trasom.

Linija 5 u oba smera, umesto dela Bulevara oslobođenja i Jevrejske, Jovana Subotića, Šafarikove i Uspenske, ide Kisačkom, Bulevarom kralja Petra I i Bulevarom oslobođenja do Novosadskog sajma i dalje postojećom trasom.

Linija 6 u oba smera, umesto dela Bulevara Mihajla Pupina i Jevrejske ulice, koriste Bulevar oslobođenja, Maksima Gorkog, Stražilovsku, Žarka Zrenjanina do Bulevara Mihajla Pupina i dalje postojećom trasom.

Linije 14 i 15 u oba smera, umesto dela Bulevara oslobođenja i Jevrejske ulice, idu Bulevarom kralja Petra I, ulicom Braće Jovandić, Vojvode Bojovića, Jovana Subotića, do terminala u Šafarikovoj ulici.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Zagor

, *.static.isp.telekom.rs

Treba uvesti ovakve mere češće. Na primer, za početak vikendom. Pa vremenom povećavati dok se konačno staro jezgro grada ne iščisti od motornih vozila koji previše zagađuju kako vazduh tako i građevine. O zdravlju ljudi ove jako prometne ulice da ni ne pričam. Takođe, zvučno zagađenje je lako za primetiti.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.3 mb
Vetar: 6 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?