Krpelji vrebaju na neuređenim zelenim površinama

09:06:00 07.06.2020, Komentara: 2

Novi Sad - „Ciklonizacija”, u okviru redovnih aktivnosti, već mesec dana sprovodi ovogodišnju sistematsku akciju zaštite zdravlja građana od krpelja.

Krpelji vrebaju na neuređenim zelenim površinama


Prvi krug monitoringa i tretmana izveden je krajem aprila i početkom maja, a prethodnih dana završeni su tretmani u okviru drugog kruga.

Tretirane su sve uređene zelene javne površine u gradu i prigradskim naseljima na kojima je monitoring pokazao prisustvo krpelja. Pošto su oni najaktivniji u proleće i na jesen, u tom periodu su i tretmani češći, a sistematski pristup suzbijanju krpelja odgovor je novosadske gradske uprave i „Ciklonizacije” na činjenicu da se iz godine u godinu povećava procenat krpelja koji prenose opasnu lajmsku bolest.

Sistematska akcija obuhvata parkove, šetališta, igrališta i sve druge uređene zelene javne površine. Akcenat suzbijanja krpelja je na prostorima na kojima se okupljaju deca, kao i onim određenim za istrčavanje i šetnju kućnih ljubimaca.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Ajvani

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Ocigledno je da niste razgovarali sa nekim iz "Ciklonizacije"... Procitajte originalan tekst u listu "Dnevnik" koji je juce izasao, posto su iz te firme u nasem razgovoru istakli da je koncentracija krpelja u sustini ista svake godine i broj se ne povecava....


@Ajvani

, *.mbb.yettel.rs

Nigde u vesti nismo naveli da se povećava koncentracija krpelja, već da se povećava procenat krpelja koji prenose lajmsku bolest.

Redakcija


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?