Kružni tok kod Spensa bez fontane?

17:05:00 28.05.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Raskrsnica na uglu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice dobiće kružni tok, ali na njoj neće biti fontane.

Kružni tok kod Spensa bez fontane?

foto: sadašnji izgled raskrsnice

Kako piše 021, gradonačelnik Miloš Vučević je naveo da na raskrsnici neće biti ni spomenika Nikoli Tesli, što je bio njegov predlog. Kako je rekao, to je bio njegov politički stav oko budućeg izgleda ove raskrsnice, ali urbanisti imaju drugačije mišljenje.

- To neće biti muzička fontana. Ja sam predložio da tu bude spomenik Nikoli Tesli, zbog blizine Univerziteta i zbog toga što je Tesla svojevremeno proglašen za počasnog građanina Novog Sada, ali su mi urbanisti rekli da to nije dobro rešenje jer bi ometao pregled raskrsnice i građani ne bi mogli da mu priđu zbog saobraćaja - kaže Vučević.

Kružni tok kod Spensa bez fontane?

foto: predlog sa fontanom, arhiva

Za ideju o gradnji muzičke fontane na Limanu saznali smo jesenas kada je objavljen tender za izbor projektanta za gradnju kružnog toka. Tada je video simulacijom javnost obaveštena i o budućem izgledu ove raskrsnice.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.1 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?