Kuće na selu za još 74 mlada bračna para

17:02:00 04.02.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Ukupno 74 mlada bračna i vanbračna para iz Vojvodine, dobila su danas sredstva za kupovinu kuća na selu. Pokrajinska vlada je za taj konkurs podmlađivanja sela, iz budžeta izdvojila 68 miliona dinara.

Kuće na selu za još 74 mlada bračna parafoto: vojvodina.gov.rs

Tokom ovogodišnjeg i prošlogodišnjeg konkursa prijavilo se oko 600 parova, a samo ove godine oko 350.

"Od tog broja, mi smo uz jasne kriterijume ko može da dobije pomoć, a ko ne, odabrali 74 kuće koje će dobiti 74 bračna para koji su prvi na listi. Želimo da pokažemo da vojvođansko selo jeste naša prednost, a ne hendikep. Prazne kuće i okućnice u našim selima treba da iskoristimo na dobrobit građana, a mi to kroz ovaj program upravo i činimo", rekao je Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za provredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Kuće na selu za još 74 mlada bračna parafoto: vojvodina.gov.rs

U maju 2015. godine, nakon prvog konkursa u ukupnom iznosu od 40 miliona dinara, svoj dom na selu stekle su 42 porodice, a vrtići i seoske škole u Vojvodini postale su bogatije za oko 100 dece.

Nakon današnje dodele ugovora za kupovinu kuća, ispred zgrade pokrajinske Vlade održana je izložba pasa „I ja želim dom“, u saradnji sa Prihvatilištem za pse JAZIP iz Vrbasa, pa je dvadesetak porodica koje će živeti na selo udomilo po psa.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

goran

, *.customer.telenor.rs

Svaka cast ljudi .


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.7 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?