Kuda večeras

16:09:00 26.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Dan je tmuran, a vama treba dobro raspoloženje? Evo nekoliko predloga kako da lepo i kvalitetno provedete subotu veče u Novom Sadu.

Orkestar iz Segedina

Gudački kamerni okestar Fakulteta muzičkih umetnosti iz Segedina nastupiće večeras u Sinagogi. Koncert će početi u 19.30 časova, a ulaz je slobodan. Na programu će biti Sándor Veres: Four Transylvanian dances, Béla Bartók: Romanian dances, Leo Weiner: D-dúr divertimento, Péter Tóth: Téli rege (Winter's Tale).

Nove snage rokenrola

Kuda večeras


Za one koji vole malo čvršći zvuk, u novosadskom klubu "Quarter" večeras u 21.30 časova biće održan prvi deo mini festivala pod nazivom "Nove snage rokenrola 2015", a pobednik ciklusa će dobiti priliku da sovjim nastupom otvori NS Koncert godine 2015. Večeras će nastupiti grupe Ćelava gospođa, Spunk, Clyde i Awaited.
Sve nastupe će pratiti stručni žiri u sastavu Obrad Škrbić (NS Koncert godine i Radio NS), Konstantin Polzović (NS Koncert godine i Exit), Predrag Novković (RTV - Oradio), Milan Rakić (Exit i Radio NS) i Srđan Grbić (klub „Quarter"). A u toku oktobra i novembra meseca biće organizovana još dva koncerta, na kojima će nastupiti bendovi iz Novom Sad i okoline. Kako kažu organizatori, bendovi koji žele da se prijave za učešće na oktobarskom i novembarskom koncertu, mogu svoje pesme u mp3 ili wav formatu ili youtube linkove poslati putem mejla extreme.zone021@gmail.com ili u inboks na zvaničnoj Facebook stranici.
Cena ulaznice za sve koncerte će biti 100 dinara po danu, a moći će da se kupe na dan koncerta na blagajni kluba "Quarter". Prihod sa sva tri događaja će biti uplaćen Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine.

Pesnici u Graffiti

A ljubitelji pisane reči, uživaće ako posete kafe "Graffiti" (Kosovska 21a), gde će u 20 časova biti realizovana globalna akcija "100.000 pesnika za promenu, 100.000 pesnica za promenu". Pesme koje su prikupljene na osnovu poziva koji je objavio "Boom kolektiv" biće postavljene po principu skrivenih predmeta koji se mogu pronaći u prostoru, a na terasi će biti emitovani poetski video radovi. U isto vreme, akcija "100.000 pesnika za promenu" realizovaće se u Budimpešti i Beču.

Klinci na metli

A nedelja jutro je rezervisana za one najmlađe. Preporučujemo da u 11 sati posetite Muzej Vojvodine. Tamo će, u okviru manifestacije Dani evropske baštine, posvećene starim zanatima, biti održana muzejska igraonica "Od metle do Harija Potera",a u organizaciji pedagoške službe Muzeja Vojvodine. Kako je najavljeno, deci će biti predstavljen metlarski zanat, kako su ljudi pravili metle, gde se sve one pojavljuju od Biblije preko umetničkih dela do filma, njihovoj simbolici u narodnim verovanjima... U kreativnom delu deca će praviti metlice od sirka.
Igraonicu vode muzejski pedagozi Vladimira Stanisavljević i Ivana Stepanov.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?