Kupovina u Lidlu od oktobra

17:09:00 07.09.2018, Komentara: 0

Više od deset prodavnica „Lidla“, među kojima je i ona u Novom Sadu, otvoriće svoja vrata za potrošače u oktobru, saznaju Večernje novosti.

Kupovina u Lidlu od oktobra


Iako u ovoj kompaniji ne žele da preciziraju tačan datum otvaranja, Novosti su došle do saznanja da će prvi kupci u toku sledećeg meseca moći da pazare robu u jednom od najpoznatijih svetskih loukostera. Izvor lista kaže da je „Lidl“ već poručio veliki kontingent robe od domaćih proizvođača, čiji će se brendovi naći na njegovim policama. Imajući u vidu da će tokom ovog meseca početi proizvodnja robe za „Lidl“, sa kraćim rokom trajanja, jasno je da će do otvaranja doći baš u oktobru.

Ovim će se konačno završiti saga o dolasku ovog lanca u Srbiju, koji je u mnogim gradovima širom zemlje odavno izgradio svoje prodajne objekte, a u junu je svečano, uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvorio veliki distributivni centar u Staroj Pazovi.

Kako su iz „Lidla“ više puta ponavljali, oni će odjednom da počnu sa radom i to u najmanje deset, možda čak i 15 objekata.

Uz izgradnju supermarketa, „Lidl“ je u martu raspisao konkurs za zapošljavanje i već je primio u stalni radni odnos čak 1.000 radnika, koji su u međuvremenu prošli kroz plaćene obuke širom regiona, gde ova kompanija već radi. Prema nezvaničnim saznanjima, u samim objektima već postoji roba i u njima radnici, kasiri uvežbavaju svoje buduće zadatke.

Najveća je nepoznanica hoće li nam „Lidl“ doneti i niže i prihvatljivije cene. Ekonomisti misle da se ništa neće dramatično promeniti, međutim proizvođači i novi „Lidlovi“ partneri iz Srbije tvrde da će cene biti prilično niže nego u postojećim trgovinskim lancima.

Rukovodilac korporativnih komunikacija '“Lidl Srbija“' Martina Petrović izjavila je da ih potrošači željno očekuju i da ih raduje njihovo uzbuđenje oko otvaranja. Prema njenim rečima, datum otvaranja podeliće sa potrošačima nakon još nekoliko važnih koraka koji ih očekuju u procesu pripreme, ali je naglasila da će to sigurno biti do kraja godine, kako su i obećali.


Izvor: Večernje novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1005.7 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?