Kupusijada u petak i subotu u Futogu

13:11:00 04.11.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Tradicionalna manifestacija Futoška kupusijada biće održana u petak i subotu, 5. i 6. novembra, u centru Futoga.

Kupusijada u petak i subotu u Futogu


Futoška kupusijada predstavlja jedinstvenu manifestaciju u Srbiji, po tematici kojoj je posvećena, mestu svog redovnog održavanja i bogatstvu mogućnosti koju pruža autohtona sorta kupusa kakva se uzgaja i prerađuje isključivo u Futogu.

Ove godine program traje dva dana, a 5. novembar biće posvećen najmlađima. Tako će OŠ „Miroslav Antić“ biti domaćin „Mini kupusijade“, tokom koje će se organizovati radionice i izložba radova sa temom futoškog kupusa. Program počinje u 10 časova.

U subotu program počinje u 11:30 časova, a biće organizovano takmičenje u kuvanju slatkog i kiselog kupusa, kao i izbor najteže glavice futoškog kupusa.

Svako može da učestvuje u ovom takmičenju, a potrebno je da se prijavi na broj 021/895-077. Rok za prijavu ističe sutra.

U centru Futoga će biti orgnaizovani i 12. Susret proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije.

U kulturno-zabavnom programu manifestacije, koji će se odvijati na bini postavljenoj na platou KC „Mladost“, predstaviće se ansambli, tamburaški orkestri, te plesni klubovi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1004.9 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?