Kuvanje, deljenje hrane i prikupljanje novca za najugroženije u ponedeljak u CK13

13:10:00 08.10.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Četiri organizacije će u ponedeljak, 10. oktobra, obeležiti Međunarodni dan osoba u situaciji beskućništva kuvanjem i deljenjem hrane, ali i prikupljanjem novca za najugroženije.

Kuvanje, deljenje hrane i prikupljanje novca za najugroženije u ponedeljak u CK13


Događaj zajednički organizuju Omladinski centar CK13, Kuhinja solidarnosti NS, Volonterski centar Vojvodine i Združena akcija „Krov nad glavom“ Novi Sad.

- Cilj okupljanja je da ukažemo na problem beskućništva u Novom Sadu, na nedostatnost socijalnih i preventivnih mera, na nepostojanje prekopotrebne sveobuhvatne socio-ekonomske pomoći i psihološke podrške ljudima koji žive u situaciji beskućništva. Osim toga, želimo da ukažemo na beskućništvo kao strukturni i politički problem koji najpre pogađa one najugroženije i najranjivije pripadnike našeg društva: siromašne, dugotrajno nezaposlene, žene, decu, stare, bolesne, Rome, pripadnike i pripadnice LGBTQ+ zajednice - poručuju u CK13.

Okupljanje je u Kineskoj četvrti, kod Gezinog ateljea.

- Mesto okupljanja je značajno i predstavlja tačku otpora prema nespremnosti gradske vlasti i Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture da javno i transparentno progovore o sudbini ljudi koji žive u Kineskoj četvrti, a koji sa strepnjom gledaju kako se oko njih steže obruč Kreativnog distrikta - navode iz CK13.

Okupljanje je u 17 časova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.4 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?