Lazina gimnazija, posle skoro 30 godina, dobija fiskulturnu salu

16:09:00 29.09.2023, Komentara: 1

Novi Sad – Gimnazija „Laza Kostić“ konačno će dobiti fiskulturnu salu. Iako je to najmlađa novosadska gimnazija, stara 27 godina, od početka nije imala adekvatnu fiskulturnu salu. Radovi na izgradnji nove sale počeli su početkom septembra, a njihov završetak očekuje se za 600 dana.

Lazina gimnazija, posle skoro 30 godina, dobija fiskulturnu salu


Ovaj dvogodišnji projekat vredan je 696 miliona dinara, a zajednički ga finansiraju Grad Novi Sad i Pokrajinska vlada. Inače, u julskom nevremenu oštećen je deo krova Gimnazije i za sanaciju je izdvojeno gotovo 18 miliona dinara.

- Nova fiskulturna sala će sa pratećim prostorijama biti površine blizu 2.000 m². Objekat će činiti četiri celine: ulazni hol sa kantinom, učionice, svlačionice i fiskulturna sala. Fiskulturna sala će biti opremljena terenom za mali fudbal, rukomet, košarku i odbojku. Ona će biti prizemna i prilagođena osobama sa otežanim kretanjem. Predviđene su i dve učionice kapaciteta 30 učenika, blok sa četiri svlačionice i kabinet za profesora – izjavio je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prilikom današnjeg obilaska radova.

Lazina gimnazija, posle skoro 30 godina, dobija fiskulturnu salu


Planirano je i opremanje novoizgrađenog objekta, učionica i svlačionica. U planu je i rekonstrukcija postojeće saobraćajnice koja bi omogućila pristup vatrogasnim vozilima, izgradnja pešačke staze i dodatnih parking mesta.

- Za manje od dve godine učenici Gimnazije će dobiti modernu fiskulturnu salu za nastavu fizičkog vaspitanja, treninge i rekreativne aktivnosti. To puno znači, pre svega, za učenike i nastavnike, ali i za širu zajednicu na Telepu, jer će ovde biti i rekreativaca i dece koja treniraju razne sportove – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

foto: Pokrajinska vlada


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Наташа

Граде фискултурну салу или пирамиду величине Кеопсове?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
21°
Vlažnost: 53%
Pritisak: 1008.0 mb
Vetar: 2 m/s, SW
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?