„Ledena šuma“ i ove godine u Dunavskom parku

19:11:00 16.11.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Manifestacija „Ledena šuma“ i ove godine će biti održana u Dunavskom parku. Pripreme su počele za osmu po redu manifestaciju koja će trajati od 15. decembra 2023. do 14. januara 2024. godine.

„Ledena šuma“ i ove godine u Dunavskom parku

foto: Ledena šuma/Fejsbuk

Kako prenosi RTV, priprema terena u Dunavskom parku izvodi se u skladu sa dozvolama kao i tehničkim i bezbednosnim procenama za zaštitu prirode izdatim od strane „Gradskog zelenila“, a uz saglasnost Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije.

Radovi u svojoj prvoj fazi obuhvataju izgradnju izolacione platforme na kojoj će biti postavljena gotovo cela infrastruktura potrebna za održavanje manifestacije. Zbog ovih radova moguće je povremeno zatvaranje delova pešačke staze u Dunavskom parku.

Organizatori najavljuju mnoštvo raznovrsnih besplatnih kulturno-umetničkih, edukativnih sadržaja, ali i humanitarnih aktivnosti koji će posetiocima manifestacije biti predstavljeni programom u trajanju od mesec dana.

Natkriveno centralno klizalište i njegova prateća kružna staza će se ove godine prostirati na površini od 1.500 kvadratnih metara, a jedinstveni ambijent Dunavskog parka upotpuniće i Snežni grad, prodajni zimski bazar koji je namenjen prezentaciji lokalnih zanatlija i umetnika kao i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta i zimskih delikatesa.

Program manifestacije kao i informacije o svečanom otvaranju biće predstavljeni uskoro.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1010.9 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?