Ledena šuma od petka u Dunavskom parku

17:12:00 04.12.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Manifestacija Ledena šuma trajaće ove godine od 7. decembra do 20. januara 2019. godine u Dunavskom parku. Novosađani će u tom periodu imati priliku da uživaju u klizanju i u brojnim nastupima muzičkih, umetničkih, pozorišnih i drugih grupa i pojedinaca.

Ledena šuma od petka u Dunavskom parku


- Manifestacija Ledena šuma svakako je obogatila zimsku turističku ponudu Novog Sada. Prethodne dve godine Novi Sad je bio prepoznat u zimskom periodu između ostalog i zbog Ledene šume koju je posetio značajan broj ljudi, ne samo iz Novog Sada nego i iz regiona – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević i dodao da mu je drago što će se u ponudi Ledene šume i ove godine naći i Snežni grad, izložbeno-prodajni prostor namenjen prezentaciji lokalnih umetnika i zanatlija, ali i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta i zimskih delikatesa.

Portparolka manifestacije Jelena Viktorova istakla je da je Ledena šuma mesto susreta svih generacija, i da će uz podršku Grada Novog Sada kao i ostalih partnera na ovom projektu, ovogodišnjim programom biti obuhvaćeni svakodnevni besplatni sadržaji kao što su koncerti klasične muzike, nastupi savremenih bendova, di-džej nastupi, umetnički performansi, edukativne radionice za decu i odrasle, dečije animacije na ledu i kako je rekla još mnogo toga zanimljivog.

I ove godine u centralnom delu parka postavljeno je klizalište koje se, sa svojom pratećom kružnom stazom oko jezera u parku, prostire na površini od 1.300 m2 na kojem je posetiocima omogućena zabava i rekreacija na ledu i na temperaturama do 15 stepeni.

- I ove godine će radnim danima od 9.00 do 10.30 časova biti omogućen besplatan ulaz na klizalište za decu do 12 godina starosti, a imaće podršku i od naših iskusnih klizača. Cene su ostale nepromenjene u odnosu na prethodnu godinu, tako da će ulaznice za klizalište koštati 200 dinara, a isto toliko će iznositi i iznajmljivanje klizaljki za one koji nemaju sopstvene. Takođe, Ledena šuma kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, obezbediće besplatne grupne posete za najmlađe u pratnji nastavnika ili učitelja do 21. decembra, dok ne počne zimski raspust – rekla je projektna menadžerka manifestacije Dušica Ljubojević.

Svečano otvaranje Ledene šume biće upriličeno u Dunavskom parku, u petak, 7. decembra sa početkom u 18.00 časova u praznično dekorisanom ambijentu uz muzičko-zabavni program i tradicionalni vatromet. U programu će učestvovati klizačice kluba „Vojvodina“, Haos animatori sa svojim predstavama i novosadski bend „Klo klo“. I ove godine planiran je doček Dečije Nove godine za 31. decembar u dnevnom terminu uz brojna iznenađenja i druženje sa Deda Mrazom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
12°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?