„Lidl Srbija“ tvrdi da nema ništa sa sečom drveća na Futoškom putu

20:05:00 31.05.2021, Komentara: 1

Novi Sad – Nakon što je osam novosadskih udruženja potpisalo dopis u kojem, na Svetski dan komšija, 28. maja, proglašavaju „Lidl Srbija“ za "najgoreg novosadskog komšiju", oglasila se i ta kompanija koja, kako kažu, veruje da je došlo do nesporazuma. U „Lidl Srbija“ smatraju da je zbog blizine lokacije izveden pogrešan zaključak da su oni ti koji izvode radove na uklanjanju drveća na Futoškom putu.

„Lidl Srbija“ tvrdi da nema ništa sa sečom drveća na Futoškom putu

Foto: Ekološki front Novi Sad (Facebook)




– Naime, istina je da kompanija „Lidl Srbija“, zahvaljujući sve većem poverenju potrošača u Novom Sadu, gradi svoju četvrtu prodavnicu u tom gradu, u Futoškoj ulici. Takođe, istina je da paralelno sa gradnjom prodavnice, u blizini naše parcele, na javnoj površini, nadležne lokalne institucije obavljaju gradnju ulice i podzemne infrastrukture, što prema našim informacijama, obuhvata i gradnju biciklističkih staza, parkinga, pešačkih staza, kružnog toka, ali i uklanjanje platana – navodi se u zvaničnoj izjavi kompanije „Lidl Srbija“ na temu uklanjanja drveća na Futoškom putu.

- Iz svega gore navedenog, verujemo da je došlo do nesporazuma, odnosno, da je zbog blizine lokacije pogrešno zaključeno da je naša kompanija ta koja izvodi radove na uklanjanju drveća u Futoškoj ulici. Kada je u pitanju parcela koja jeste u našem vlasništvu, gradnja objekta na njoj je pri kraju i sledi faza u kojoj će na parkingu, u zonama unapred predviđenim za to, biti posađen određen broj sadnica, a sve u skladu sa planskom dokumentacijom i dokumentacijom za izgradnju ove prodavnice – kaže se u saopštenju kompanije „Lidl Srbija“.


Izvor: mojnovisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Vesna

, *.dynamic.sbb.rs

Apsolutni bojkot


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
10°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 996.7 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?