Limanci se izborili za manje garaža, ugostiteljski objekat ipak u Limanskom parku

09:05:00 07.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Stanovnici Limana izborili su peticijom od nekoliko hiljada potpisa i stotine primedaba da se na Limanima gradi pet, umesto prvobitno planiranih osam garaža, piše 021.rs.

Limanci se izborili za manje garaža, ugostiteljski objekat ipak u Limanskom parku

O konačnom sadržaju urbanističkog plana Limana sa Univerzitetskim centrom Skupština grada će odlučiti na sednici u petak, 10. maja.

U planu trenutno piše da će biti građene garaže u Milice Stojadinović Srpskinje, na uglu Narodnog fronta i Šekspirove, u Veljka Petrovića, u sklopu Univerzitetskog centra, kao i na uglu Bulevara Evrope, Ive Andrića i Heroja Pinkija.

Graže se neće graditi na uglu Šekspirove i Bulevara despota Stefana, Balzakove i Narodnog fronta, kao i na uglu Veljka Petrovića i Jiričekove. U planu je garaža u Milice Stojadinović Srpkinje, ali manje površine.

Urbanisti su odbili primedbe da se odustane od gradnje saobraćajnice kroz Limanski park uz Most slobode, kako bi se Bulevar oslobođenja spojio sa Bulevarom despota Stefana. Takođe, odbijene su primedbe na gradnju ugostiteljskog objekta u Limanskom parku i na gradnju vrtića u Ulici Boška Buhe.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?