Limanski park dobija novo ruho

09:08:00 05.08.2015, Komentara: 3

Novi Sad - Limanski park izgledaće drugačije. Rekonstrukcija parka obuhvata poravnavanje terena, odnošenje otpada, pripremu zemljišta i sadnju drveća i ukrasnog šiblja.

Biće zasađena 152 stabla koprivića, hrasta, ginka bilobe, japanskog bagrema, platana, javora i jasena, crnog bora. Radnici "Gradskog zelenila" povadiće stare panjeve koji ruže travnati prostor parka i otežavaju njegovo održavanje. Potom će biti posađeno i 1.038 komada ukrasnog šiblja - forzicije, berberisa, hibiskusa, jorgovana, magnolija, zlatne kiše, vatrinog trna, zemljanog kedra i drugih urasnih žbunova.

Limanski park dobija novo ruho

Aleksandar Bogdanović, direktor "Gradskog zelenila", kaže da su poslednji radovi u Limanskom parku bili pre osam godina i od tada ništa nije rađeno da park postane zaokružena urbana celina.

"Od ovog leta, stanovnici Limana, ali i ostalih delova Novog Sada moći će da uživaju u prirodnom ambijentu, uređenom po uzoru na razvijene gradove Evropske unije", rekao je Bogdanović.

Rekonstrukcija Limanskog parka predstavlja najobimniji projekat "Gradskog zelenila" u širem centru grada koji finansira iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

3 komentar(a)

Nada

, *.dynamic.sbb.rs

Kad se već uređuje dodajte i još mesta za decu sa klackalica, ljuljaškama,peskom.Onaj jedan je premali za svu decu.


Miroslav

, *.dynamic.sbb.rs

A kada će napraviti sistem za zalivanje parka da ne bude izgorela trava preko celog leta i jeseni ili zelena samo s proleća. Može to i veštačkim djubrivom da se reši ali kontam da gradsko zelenilo ima stručnjake koji u glavnom gradu Vojvodine znaju kako se održava trava zelena preko leta. Ako nemaju tu nadomak im je poljoprivredni fakultet pa mogu dobiti savete na konsultacijama.


Boxa

, *.adsl.eunet.rs

A sta je sa oooogromnom zelenom povrsinom na novom naselju???? To je predvidjeno iskljucivo za talozenje otpada koje tu dovlace Romi... ??!!! Znate sta bi dao bilo koji evropski grad za toliku zelenu povrainu od koje se moze napraviti fantastican ogromni park??!!?? ...park u kome bi mir i opustanje nasle sve one porodice sa decom , sa one jadne Nove Detelinare(urbanistickog promasaja)koje se guraju i biju oko 3 ljuljaske na onom jadnom igralistu na Bulevaru Evrope!!!!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?