Litvanci bi da održavaju novosadske zgrade

10:03:00 23.03.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Za JKP „Stan” zainteresovano je preduzeće „Civinity” iz Litvanije, koji Gradu, kao osnivaču preduzeća, predlaže javno-privatno partnerstvo.

Litvanci bi da održavaju novosadske zgrade

U „Stanu” nisu odgovorili pod kojim uslovima litvanska firma želi da uđe na tržište održavanja stambenih zgrada u Novom Sadu, ali je portparolka preduzeća Maja Ravić rekla da je na adresu Grada i JKP „Stan” stigla zvanična ponuda za zaključivanje javno-privatnog partnerstva.

"Grad Novi Sad će ozbiljno razmotriti ne samo tu ponudu, nego i sve druge koje pristižu. Nakon toga ćemo moći da damo preciznije informacije o toj temi", rekla je Ravić.

Član Gradskog veća za urbanizam, u čijoj je nadležnosti „Stan”, Aleksandar Bašić kazao je da ta litvanska firma u više zemalja u južnoj Evropi drži firme za održavanje stambenih i poslovnih objekata. On dodaje da je potrebno napraviti reviziju poslovanja „Stana” i utvrditi koliko je zaista potrebno da ta firma ima radnika.

"Mislim da su spremni da zaposlenima isplate zaostale plate i otpremnine za prekobrojne, ali tek slede razgovori o uslovima pod kojima će raditi u Novom Sadu", kaže Bašić.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
15°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 1 m/s, NW
Sre 13° - 22° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 13° - 21° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?