"Livadicu" će da brane i na raspravi Komisije za planove

19:10:00 01.10.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Inicijativa "Ne damo livadicu", koja se bori da sačuva zelenu površinu na uglu ulica Jovana Subotića i Kisačke, pozvala je građane da se okupe 3. oktobra u 17 sati na toj lokaciji, da bi se pripremili za Javnu raspavu Komisije za planove, koja će se održati dan kasnije.

"Livadicu" će da brane i na raspravi Komisije za planovefoto: Facebook / Ne damo livadicu!

Plan aktivista inicijative "Ne davimo livadicu" je da se zajedničkim snagama osmisli nastup na toj javnoj sednici, na temu "Livadice", o kojoj su ranije ulagali prigovore i peticije.

"Pozivamo sve zainteresovane da se odazovu pozivu na javnu raspravu, javno obrazlože svoje primedbe na plan i kažu zašto je neophodno da se Livadica sačuva", navode u svom pozivu.

Oni podsećaju da imaju tri zahteva.

Traže da se odbaci urbanistički predlog u Nacrtu plana detaljne regulacije blokova oko ulice Vojvode Bojovića u Novom Sadu, kojim se predviđa izgradnja višespratnog stambeno-poslovnog objekta na mestu postojeće zelene površine.

Zahtevaju i da se uvaže potrebe i interesi građana i predloži rešenje u smeru očuvanja i unapređenja javnih i zelenih površina.

Njihov poslednji zahtev je da se gradsko građevinskog zemljište prenamenuje u površinu javne namene, odnosno da se postojeća zelena površina proširi, unapredi i uredi.

Javna rasprava povodom Nacrta plana detaljne regulacije blokova oko ulice Vojvode Bojovića u Novom Sadu održaće se 4. oktobra u 08h u Plavoj sali Skupštine Grada (Žarka Zrenjanina 2).


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1013.1 mb
Vetar: 5 m/s, ESE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?