Lokalizovan požar na Limanu 4, nema povređenih

18:12:00 13.12.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Veliki požar, koji je izbio popodne na krovu zgrade, u ulici Jožefa Marčoka, na Limanu 4, je lokalizovan oko 17.45 časova.

Lokalizovan požar na Limanu 4, nema povređenih


Kako pišu Večernje novosti, vatra je izbila danas oko 15 časova i 30 minuta u Ulici Jožefa Marčoka 5 i 3 u stanu u potkrovlju solitera. Prema rečima jedne stanarke ove zgrade, požar je buknuo u stanu na poslednjem spratu koji je nedavno prodat. Vatra je najverovatnije krenula iz dečje sobe.

Lokalizovan požar na Limanu 4, nema povređenih


Iz zgrade je u trenutku požara evakuisano 20 stanara i prema za sada dostupnim informacijama nema povređenih. Vatrogasci požar gase sa više strana, a u akciji učestvuje 26 vatrogasaca sa sedam vozila i kranom.

Policija je udaljila građane koji su se okupili oko zgrade da ne bi bili povređeni, jer je sa krova padao crep i postojala je opasnost da padnu kablovi kojima je ta zgrada povezana sa onima u okolini.

Lokalizovan požar na Limanu 4, nema povređenih


U par navrata je delovalo da je vatra stavljena pod kontrolu, ali bi ona buknula ponovo.

- U početku se čuo zvuk kao da neko udara po limenkama, a onda smo primetili da je nestala kablovska. Kada smo shvatili da se radi o požaru krenuli smo ka izlazu i zvali smo jedne druge da izađu napolje. Požar je zahvatio tavan, tamo su šupe koje koriste stanari, neko gore ostavi gume ili druge stvar. Uglavnom smo pregradili šupe kartonima, pa je možda i sve to doprinelo požaru - rekao je jedan od građana za 021.rs.

Stanovnici Limana nude pomoć komšijama

Stanovnici Limana ponudili su smeštaj komšijama čiju je zgradu zahvatio požar.

U grupi Inicijativa građana „Sačuvajmo Liman od betona“ napravljena je objava na koju mogu da se jave građani koji su spremni da ustupe svoj smeštaj, ali i oni kojima je potrebno prenoćište večeras jer ne mogu da se vrate u svoje stanove.

Isto tako, pozvane su mesne zajednice „Ostrvo“ i „Ivo Andrić“ da otvore svoje prostorije, kako se ljudi ne bi mrzli na ulici dok pronalaze adekvatno rešenje.


foto: screenshot Twitter / Vladimir Šper


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
10°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 996.7 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?