Lopov ih opljačkao dok su bili u stanu

19:07:00 13.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađaninu V. V. na Bulevaru kralja Petra lopovi su prošlog utorka oko pola dva ujutru provalili u stan na prvom spratu dok je spavao, a supruga bila u kupatilu. Da situacija bude gora, u stanu je bio i pas.

"Ja sam spavao u spavaćoj sobi, supruga se tuširala. Kada je čula da pas laje, izašla je iz kupatila i videla pomerenu zavesu na terasi. Vratila je zavesu na mesto, videla da dobar deo stvari nedostaje, pa me je probudila u neverici da nas je neko pokrao", priča ovaj Novosađanin za 021.

Lopov ih opljačkao dok su bili u stanu

Kako kaže, lopovi su uzeli sve vredno - nakit, novac i neke vredne predmete, a slučaj je prijavljen policiji. "Materijalno smo uništeni. I dalje ne verujem da su uspeli da neprimetno uđu u naš stan, dok je televizor bio upaljen, lampa gorela, pas lajao... Eto dokle ide bezobrazluk i bahatost. Shvatili smo da je u pitanju tipska krađa i da je ovo neko dugo planirao", kaže V. V. i objašnjava da je njihov pas proteklih dana često lajao na terasi, ali su mislili da je zbog lutalica iz kvarta.
On sumnja da su provalnici čekali da supruga ode u kupatilo kako bi upali kroz terasu.

"Mi uvek kad krenemo da spavamo, zatvorimo balkon. Vidim da sada nas na prvom spratu pikaju jer misle da smo laka meta, a u ovom slučaju smo bili čudna, ali laka meta. To je sada nebitno jer smo živi i zdravi i deca nisu bila tu", kaže V. V.

Goran Miljanović, šef grupe za rasvetljavanje teških krađa PU Novi Sad, objašnjava da su skoro 60 odsto profesionalnih lopova osobe koje ne žive u Novom Sadu, već samo dođu u grad da učine krivično delo. Skoro 90 odsto počinioca su višestruki povratnici, koji imaju od 20 do 50 godina, a uglavnom rade sami ili u paru.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 995.8 mb
Vetar: 5 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?