Lopovi na trotinetima noćas obijali i pljačkali automobile na Novom naselju

11:11:00 13.11.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Dva mlađa muškarca sinoć su na Novom naselju, u blizini crkve, obila više automobila i iz njih ukrali stvari. Samo na jednom automobilu su napravili štetu od skoro 2.000 evra.

Lopovi na trotinetima noćas obijali i pljačkali automobile na Novom naselju


Kako je za NoviSad.com ispričala Novosađanka Bojana, nju je oko tri sata posle ponoći probudio zvuk alarma koji je dopirao sa ulice. Kada je izašla na terasu, alarm se više nije čuo, ali je ispred susedne zgrade videla kako dve osobe pokušavaju da otvore vrata audija. Pošto nije bila sigurna da li su u pitanju lopovi ili vlasnici koji imaju problem sa ključem, nije reagovala.

Ubrzo su ta dva muškarca odustala od audija i krenula ka njenoj zgradi.

- Imali su električne trotinete. Jedan od njih je imao nekakvu štanglu, a drugi je baterijskom lampom na mobilnom telefonu gledao u unutrašnjost svakog automobila na parkingu. Kada bi se čuo alarm, oni bi se sakrili između automobila i čekali da ga neko isključi – ispričala nam je Bojana.

- Došli su i do našeg automobila. Verovatno su videli na zadnjem sedištu staru torbu u kojoj nema ničega vrednog, samo nekoliko kilograma granula za pse. Ali lopovi to nisu znali. Kada su pokušali da obiju automobil, viknula sam. To ih je uplašilo i odmah su trotinetima pobegli. Toliko su brzo odjurili, da nema šanse da bi ih neko trkom stigao – kaže ova Novosađanka.

Ona i muž su sišli do parkinga i videli da je automobil izgreban oko suvozačevih vrata.

Nakon kraćeg vremena čula je alarme iz susedne ulice. U prodavnici su joj jutros rekli da im se požalio komšija da mu je noćas obijen automobil. Lopovi su uzeli praznu torbicu, ali je na vozilu pričinjena šteta od skoro 2.000 evra.

Bojana nije sigurna koliko su lopovi stari jer su imali kapuljače i hirurške maske, ali misli da su mlađi. Kaže, dobro su se sakrili od kamera i pogleda. Za svoja nedela, birali su isključivo skuplja vozila. Juga i staru škodu nisu ni pogledali.

Inače, prošle godine su lopovi u ovom delu, kao i širom Novog Sada, krali gorivo iz rezervoara. Posle toga su policijska vozila krstarila ulicama i činilo se da je lopovluk po parkinzima prošlost. Međutim, kako kaže Bojana, više ne viđa policijska vozila, što su, očigledno, primetili i lopovi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
16°
Vlažnost: 68%
Pritisak: 1001.0 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?