LSV: Biće saobraćajni haos zbog zgrade od 13 spratova

10:08:00 30.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Sve izvesnija gradnja stambeno-poslovne kule od 13 spratova u Ulici Narodnih heroja, preko puta Glavne pošte u Novom Sadu, pored polemike o ruženju starog gradskog jezgra, izazvaće saobraćajni haos zbog nedostatka parking prostora, saopšteno je iz Gradskog odbora Lige socijal-demokrata Vojvodine.

LSV: Biće saobraćajni haos zbog zgrade od 13 spratova

Oni smatraju da je gradska vlast, "da je želela i umela", problem parkinga u centru Novog Sada mogla rešiti prilikom nedavne rekonstrukcije Trga republike, izgradnjom podzemne garaže za koju postoji i idejno rešenje.

"Umesto toga, najavljuje postavljanje montažne garaže između Muzeja Vojvodine i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine. Ne treba ponavljati da je reč o jednoj od retkih zelenih gradskih površina, koja bi na taj način bila nepovratno izgubljena, kao ni da se iza tog predloga zapravo krije politikantski pokušaj sukoba s pokrajinskom administracijom, budući da su navedeni muzeji u njenoj nadležnosti", piše u saopštenju.

Predlog Stručnog saveta za saobraćaj i puteve Gradskog odbora LSV Novi Sad jeste da se obavezno zaustavi projekat izgradnje kula u centru grada, kako kažu "važan samo za političku elitu na vlasti", i da grad sa JP “Parking servis“ "najzad krene u izgradnju javnih garaža u centru grada kako bi građanima i gostima Novog Sada jednom za svagda olakšala pristup atraktivnim lokacijama u centru grada".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?