LSV i DS traže smenu rukovodstva "Informatike"

16:10:00 11.10.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Gradski Odbor LSV zatražio je smenu direktora "Informatike" Dejana Čelara zbog stavke osiguranja na računima tog preduzeća.

Zahtev za smenu Čelara prethodno je podneo i DS, a LSV podseća da je takav zahtev uputila gradskoj vlasti još 2013. godine, iz više razloga.

LSV i DS traže smenu rukovodstva "Informatike"

foto: Blic (Nenad Mihajlović)


Jedan od njih bio je nametanje osiguranja "Sogaz" na računima ovog gradskog preduzeća kao obavezne stavke. Kako LSV navodi, Informatika je preduzeće čije su delatnosti informatičke usluge i objedinjena naplata za grejanje, vodu, čistoću i održavanje zgrada te da se jednim delom finansira iz budžeta grada, odnosno iz džepova svih Novosađana.

"Državna revizorska institucija je krajem decembra 2014. godine saopštila da je ova gradska firma sklopila više ugovora sa osiguravajućim društvima u kojima se javlja kao ugovarač osiguranja, dok su osiguranici korisnici objedinjene naplate, za šta nema dozvolu po Zakonu o osiguranju. Takođe, time firma krši i Zakon o javnim preduzećima", navodi LSV i dodaje da Informatika nije sprovela javne nabavke sa osiguravajućim društvima čije se usluge nude na računima ovog preduzeća.

I Demokratska stranka je nedavno ponovila zahtev da se smeni Dejan Čelar, jer su Novosađani pre više od dve godine dobijali račune Informatike na kojima je bila data stavka osiguranja domaćinstva.

Novi apeli da se smeni direktor Informatike usledio je nakon što je direktor beogradskog "Infostana" morao da podnese ostavku posle zahteva gradonačelnika Siniše Malog, a sve zbog uvođenja neobaveznog osiguranja od 200 dinara bez saglasnosti građana, odnosno Skupštine grada Beograda.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

zvezdana

, *.dynamic.sbb.rs

I dalje osifuranja stizu a neko kupi pare za to. A koga smeniti za odzacarinu? Nekog bi stvrarno trebalo smeniti i ispitati sta se desava s tim parama. Bezobrazno nam zavlace ruku u vec prazan dzep.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?