LSV Novi Sad: Apoteka "Novi Sad" propada

12:09:00 27.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Stručni savet za zdravstvo Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad upozorio je danas da Apotekarska ustanova „Novi Sad“ tri godine gubi značajna finansijska sredstva jer ne izrađuje tzv. galenske lekove i preparate počev od alkohola, hidrogena, borne kiseline i rivanola, do pudera za boginje, krema za bebe, kozmetičke kreme i mleka za negu tela...

LSV Novi Sad: Apoteka "Novi Sad" propada

Oni navode da je 20 godina gradska apotekarska ustanova bila poznata po njihovom kvalitetu i pristupačnoj ceni, a da je pre tri godine rukovodstvo Apoteke zatvorilo Galensku laboratoriju i nikada nije završilo i otvorilo novu koja je pripremana u Veterniku, iako je Grad obezbedio 12 miliona dinara za drugu fazu njene izgradnje. U saopštenju LSV optužuje i da je prošle godine došlo do nestašice lekova jer je rukovodstvo insistiralo na "bespotrebnom raspisivanju drugačijeg tendera za nabavku lekova i to u vrednosti od milijardu dinara".

Dodaju i da su tokom protekle tri godine zatvorene dve apoteke ("Zdravlje" u Temerinskoj i "1. maj" u Jevrejskoj ulici), koje su, po tvrdnjama ligaša, odlično poslovale, a otvorene četiri nove nerentabilne apoteke sa skupom kirijom.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 998.9 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?