LSV od policije traži da bude sprečeno zastrašivanje glasača tokom izbora

14:01:00 24.01.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Delegacija Gradskog odbora LSV-a, na čelu sa šefom Izbornog štaba Bačka Robertom Kolarom, zatražila je na sastanku, održanom u čestvrtak, od šefa novosadske policije Siniše Radakovića, da tokom izbora ispred biračkih mesta, dežuraju po jedan policajac ili policajka, kako bi bila onemogućena kupovina glasova.

LSV od policije traži da bude sprečeno zastrašivanje glasača tokom izbora

Kolar je ocenio da bi prisustvo policije na zakonom dozvoljenoj udaljenosti od birališta onemogućilo sve one koji bi ponovo pokušavali da zastrašuju, presreću, potkupljuju, prisiljavaju, doturaju papiriće, obećavaju zaposlenja, prave lažne redove i na drugi način krše zakon. Sama najava takve aktivnosti, zaključio je on, doprinela bi prevenciji i verovatno odvratila neke od onih koji bi ponovo pokušali da naruše izbornu tišinu, utiču na izbornu volju građana i narušavaju sam temelj demokratije i demokratskih procesa.

Tokom sastanka delegaciji LSV-a u policiji je predočeno da se ovom pitanju prilazi vrlo pažljivo i detaljno, kao i da se već sada razmatraju i planiraju različite aktivnosti, a neke od tih mera i radnji biće preduzete preventivno.

Nakon sastanka, rukovodstvo Gradskog odbora LSV je ocenilo da je razgovor bio veoma koristan i ohrabrujuć, kao i da će Liga, ukoliko bude potrebe, neposredno pred izborni dan ponoviti zahtev da se građankama i građanima obezbedi da slobodno i u miru izađu na birališta i izraze svoju volju na izborima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 997.8 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?