LSV: Sumnjiva podela novca za zaštitu životne sredine

09:05:00 29.05.2015, Komentara: 0

Novi Sad – Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine upozorio je danas na niz sumnjivih detalja u vezi sa podelom novca Javnog konkursa za sufinansiranje programa i projekata iz oblasti zaštite životne sredine. Zatražili su provremenu obustavu konkursa, dok se ne ispitaju organizacije koje su dobile novac.

LSV: Sumnjiva podela novca za zaštitu životne sredine

Robert Kolar, predsednik Izvršnog odbora GrO LSV, ukazao je da su najviše novca dobile organizacije osnovane svega nekoliko dana, pa čak i sam dan pred raspisivanje konkursa, a mnoge od njih su u svoje statute i osnivačke akte dan-dva pred raspisivanje dodale i da se bave zaštitom životne sredine.

On je predočio i da se na istoj adresi nalazi po nekoliko, a u jednoj stambenoj zgradi na Detelinari, čak devet organizacija kojima su odobreni projekti. Za rad tih devet organizacija odobreno je 6,1 milion dinara. Od tih devet organizacija, na istoj adresi, pet je osnovalo dvoje ljudi sa istim imenom i prezimenom.

Kolar je rekao i da je Gradski odbor LSV Novi Sad zabrinut i zbog toga što je odgovornost za rad Uprave za zaštitu životne sredine preuzela organizacija Drina-Dinara-Dunav (DDD).

- U njihov kvalitet i rad već dugo vremena sumnjamo. I bojimo se da bi sredstva dobijena na ovaj način mogla da odu za neku drugu namenu, recimo za kupovinu glasova, umesto zaštitu životne sredine – upozorio je Kolar.

On je napomenuo i da se za neke od osnivača pomenutih nevladinih organizacija zna da su članovi ili članice stranaka koje se nalaze u okviru grupacije DDD ili koalicije okupljene oko DDD.

Kako je reč o konkursu za sufinansiranje projekata, onoliko novca koliko su dobili, organizacije i udruženja moraju i sami da obezbede. Kolar je podsetio da osnivači pet organizacija na jednoj adresi kojima je za 10 projekata odobreno 3,2 miliona dinara, pod materijalnom i krivičnom odgovornošću, moraju da obezbede isto toliko novca da bi sve što su napisali sproveli u delo.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?