Luka Novi Sad je dobila vertikalni kej

19:09:00 15.09.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Radovi na izgradnji vertikalnog keja dugog više od 180 metara u Luci Novog Sada su završeno. U pitanju je kej na kojem se nalazi nekoliko kranova, a što bi trebalo da omogući bezbedniji i jednostavniji pretovar robe u luci. Do sada je pristup barži samoj luci bio na kaskadnoj obali što je otežavalo utovar robe.

Luka Novi Sad je dobila vertikalni kej


Svečanosti upriličenoj povodom puštanja u rad vertikalnog keja danas su prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i generalni direktor DP World Novi Sad Klaudio Negreanu. DP World Novi Sad, kompanija u čijem vlasništvu je Luka Novi Sad, započela je izgradnju vertikalnog keja 13. maja 2022. godine.

Planirane investicije DP World Novi Sad u Luku Novi Sad iznose 35 miliona evra.

Gradonačelnik Novog Sada naglasio je da je od 2021. godine do danas pristalo više stotine kruzera u grad, a više od 25.000 turista iz Evrope i sveta na ovaj način posetilo je Novi Sad.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
13°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1001.1 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 11° - 23° Mogući pljuskovi
Ned 11° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?