Magare za pobednika Temerinske pasuljijade

09:09:00 02.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - "Bean Fest", odnosno Temerinska pasuljijada, ove godine će biti održana 13. septembra na čenejskom "Salašu 137".

Organizatori najavljuju da će koncept festivala pasulja ostati prepoznatljiv, ali i da će biti oplemenjen novim sadržajima.

Magare za pobednika Temerinske pasuljijadeFoto: vojvodinacafe.rs

Dragan Vukotić, predsednik i osnivač udruženja "Ekocentar Vodomar 05", kaže da će, uz takmičenje u kuvanju pasulja na tradicionalan način, posetioci moći da uživaju u ukusima raznih jela od pasulja i ostalim specijalitetima vojvođanske kuhinje, kao što su vrući čvarci, perkelti, krofne, štrudle itd.

"Kao prateći deo pasuljijade biće organizovana "salašarska pijaca" na kojoj je moguće degustirati ili kupiti domaće prehrambene proizvode, zimnicu ili domaću rakiju i vino, biće priređeno i pečenje rakije, a biće moguća i degustacija vruće rakije sa kazana", rekao je Vukotić.

On najavljuje da će, osim tradicionalnih "ravničarskih igara", novine u pratećem programu ove godine biti škola jahanja, vožnja fijakerom, gađanje lukom i strelom...

Kotizacija za takmičare je 2.000 dinara. Pobednik takmičenja u kuvanju pasulja na poklon dobija magare.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 996.1 mb
Vetar: 4 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?