Malo veća kiša i Futožani plivaju dvorištima i ulicama

17:07:00 03.07.2018, Komentara: 2

Novi Sad – Futožanin Đorđe Nikolić, koji je proteklog vikenda, nakon pljuska, plivao glavnom ulicom Futoga, kaže da je to uradio da bi skrenuo pažnju na činjenicu da svaki put kada padne veća kiša, čitav njegov komšiluk zapliva. Snimak ovog plivanja, koji ste mogli pogledati i na našoj FB stranici, pregledan je više od 850.000 puta.

- Hteo sam da skrenem pažnju na problem koji se dešava konstantno u ovoj ulici. Svaka kuća ima problem, ovde je malo niži teren nego gore. Kad god malo jača kiša padne, uliva se voda u podrume - ovi preko što drže farbaru stalno zaplivaju. To mi je prvo palo na pamet, da skrenem pažnju i uspeo sam u tome – rekao je Nikolić za televiziju N1.

Malo veća kiša i Futožani plivaju dvorištima i ulicama

Njegovu muku dele i komšije nekoliko ulica dalje. Rade Kričković kaže da pumpe za odvodnjavanje nisu u funkciji, pa svi meštani u podrumima drže spremne džakove s peskom. I tako godinama. Tu je i slepa ulica, pa je izlazak moguć samo čamcem. Razume Rade da su posle kiše poplave česte i u Novom Sadu i u drugim prigradskim naseljima, ali...

Rukovodilac sektora kanalizacije u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Jovan Šućov kaže da je sistem ispravan, ali ne može da podnese toliku količinu vode. Prema njegovim rečima, količina padavina na godišnjem nivou je ista, ali sada padnu za mnogo manje vremena. Dodaje da je u petak palo 116 litara kiše za tri sata, što spada u najekstremnijim vrednostima padavina koje se beleže za Novi Sad. U „Vodovodu“ priznaju da bi situacija mogla biti nešto bolja, ukoliko bi nadležni ulagali više novca u sistem, ali upiru prstom i u deo građana, koji, kako kažu, svoje kanale ne održavaju.


Izvor: N1


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Janos

, *.108.37.114.hallsys.net

Odvodnjavanje se placa,al pare se trose ne namenski i tako iz godine u godinu....


Novosađanka

A gde su vam pare koje dajemo za odvodnjavanje???


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1000.0 mb
Vetar: 10 m/s, SE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?