Maloletnici koji su počinili 32 krađe, u aprilu prebili čoveka u Tovariševu nakon čega je on umro

16:11:00 24.11.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Dečaci stari 10 i 12 godina iz Novog Sada, koje policija sumnjiči za 32 krađe i pokušaje krađe, isti su oni koji su u aprilu ove godine u Tovariševu prebili Todora Šunjku (75), koji je tri meseca kasnije preminuo.

Maloletnici koji su počinili 32 krađe, u aprilu prebili čoveka u Tovariševu nakon čega je on umro


Kako piše „Blic“, oni su ostali na slobodi nakon teškog krivičnog dela koje su počinili u Tovariševu, za koje nisu krivično odgovorni jer su maloletnici. Od tada su identifikovani kao počinioci 32 krivična dela. Protiv njih neće biti podnošena krivičnih prijava jer nemaju 14 godina i nisu krivično odgovorni.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su sada smešteni u jedan od objekata koji je pod nadzorom Centra za socijalni rad i nisu sa porodicom.

Policija je pre dva dana saopštila da se maloletnici sumnjiče da su provaljivali u ugostiteljske i druge poslovne objekte različite namene, prodavnice, mesare, cvećare i krali iz njih novac i različite proizvode. Terete se da su počinili sedamnaest teških krađa, devet pokušaja ovog krivučnog dela, pet krađa i jedno razbojništvo. O slučaju je obavešten Centar za socijalni rad, a protiv majke dečaka je podneta krivična prijava zbog zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica.

Prethodno je za delo u Tovariševu u julu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu podneta krivična prijava od strane Policijske stanice Bačka Palanka protiv maloletnika zbog krivičnog dela teška telesna povreda nad Todorom Šunjkom (75). Iz VJT su tada naveli za Blic da se radi na predmetu, ali da će ukoliko se i utvrdi da je počinjeno krivično delo biti doneto rešenje o odbacivanju krivične prijave, jer se prema deci ne može voditi krivični postupak.


Izvor: NoviSad.com, Blic, 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
24°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 9 m/s, ESE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?