Mame Novosađanke pozivaju sugrađane da daju krv

19:08:00 31.08.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Udruženje "Mame Novosađanke", u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi za sve mame do 3. septembra. Akcija će biti realizovana u prostorijama Zavoda radnim danima od 7 do 13 sati, a u subotu od 8 do 12 časova.

Mame Novosađanke pozivaju sugrađane da daju krv
foto: Fejsbuk Mame Novosađanke

Kako kažu u Zavodu, oni imaju kutak za decu, sa igračkama i grickalicama, gde bi se mališani mogli igrati dok njihove mame daju krv.

U Zavodu za transfuziju navode da u poslednje vreme imaju ozbiljan manjak zaliha krvi, a znaju koliko su mame humane i veruju da će se rado odazvati akciji.

- Naše udruženje se odlučilo da se odazove ovim potrebama i pozove što više majki iz našeg grada, ali i očeva i ostalih članova porodice - dodaje se u saopštenju „Majki Novosađanki“.

Na žalost, ne mogu svi koji bi voleli da budu dobrovoljni davaoci krvi, i postoje kategorije kojima iz različitih razloga to nije dozvoljeno. U koju kategoriju spadate možete proveriti na sajtu www.budidavalackrvi.com/cms/.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.0 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?