Mašine „Milenijum tima“ na Kameničkoj adi, aktivisti pozivaju građane da dođu na Šodroš

12:09:00 16.09.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Aktivisti koji borave u Šodroš Survivor kampu danas oko 12 časova zatekli su mehanizaciju i automobile firme „Milenijum tim“ na početku Kameničke ade. Oni trenutno sprečavaju građevinsku mehanizaciju da započne radove. Aktivisti su odmah po zaticanju mašina pozvali policiju, ali je ona odbila da izađe na teren.

Mašine „Milenijum tima“ na Kameničkoj adi, aktivisti pozivaju građane da dođu na Šodroš

- Pozivamo vas da što pre dođete da zajedno svojim telima branimo šume Novog Sada i da blokiramo puteve kako bi onemogućili da ostatak mehanizacije priđe šumi. Molimo vas za brzu reakciju! Dođite u Šodroš Survivor kamp! – naveli su aktivisti u svojoj objavina Fejsbuku, uz video na kojem se vidi automobil i mašina sa oznakama „Milenijum tima“, firma koja je gradila „Beograd na vodi“.

Novinar 021.rs navodi da je sada na lice mesta došao policijski inspektor koji je uzeo izjave od aktivista i radnika. Takođe, na tom delu Kameničke ade sada se okuplja sve više građana i aktivista. Oni su postavili stolice i stolove ispred građevinske mašine.

Aktivisti su od radnika čuli da sutra dolaze predstavnici državnih organa i da oni moraju da pripreme teren.

Podsetimo, aktivisti već tri meseca kampuju u Šodroš Survivor kampu, kako bi sprečili seču šume i početak gradnje mosta u produžetku Bulevara Evrope.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 6 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?