"Maškarada" će prošetati 8. marta

10:02:00 28.02.2019, Komentara: 0

Novi Sad - "Maškarada", tradicionalna maskirana povorka, prošetaće centralnim gradskim ulicama 8. marta od 12 časova, a kao i prethodnih godina, okupljanje učesnika biće ispred Muzeja Vojvodine, Dunavska 37.

"Maškarada" će prošetati 8. marta

Na platou Muzeja učesnici će imati priliku da predstave svoje maske, nakon čega sledi formiranja kolone i, uz muzičku pratnju i animaciju, povorka će proći Dunavskom, Zmaj Jovinom, Ulicom kralja Aleksandra, Modene, Bulevarom Mihajla Pupina i završiće defile u saletli u Dunavskom parku.

Muzej Vojvodine već 24 godine nastoji da očuva popularnu maskiranu povorku. Tokom povorke, maskirani učesnici će se zasladiti krofnama i čajem – tradicionalnim pokladnim posluženjem, a u završnom delu programa biće dodeljena priznanja grupnim maskama, kao i nagrade za najuspešnije pojedinačne.

Inače, ovo doba godine smatra se dobom pokladnih povorki, maškara i karnevala, koji su ujedno i deo naše nematerijalne kulturne baštine.

Ilustracija: jolisoleil / js-winetours / js-citytours / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?