Maškarada dece prodefilovala centrom Novog Sada

17:03:00 11.03.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Maškarada - maskirana povorka u kojoj su učestvovali mališani iz novosadsih vrtića i osnovnih škola, održana je danas, u organizaciji Muzeja Vojvodine.

Maškarada dece prodefilovala centrom Novog Sada

Povorka nasmejane dece, maskirane u čarobnjake, princeze, veštice, kraljeve, klovnove i druge stvarne ili bajkovite likove, prodefilovala je centralnim novosadskim ulicama - Dunavskom, Zmaj Jovinom, Kralja Aleksandra, Modene, Bulevarom Mihajla Pupina, do Muzeja Vojvodine.

Maškarada dece prodefilovala centrom Novog Sada

Tu je nastavljen zabavni program i proglašene su i nagrađene najuspešnije maske. Iz Dunavskog parka mogla se čuti muzika i dečja pesma, nastupila je trupa Kreativni pogon, a prisutne je animirano kantautor Bane Rosić.

Maškarada dece prodefilovala centrom Novog Sada

Inače, ovo je XXI Maškarada kojom se obeležava početak prolećnog ciklusa pokladnih običaja. Maskirane obredne povorke deo su evropske, ali i svetske tradicije, a više su poznate pod nazivom karnevali.

Maškarada dece prodefilovala centrom Novog Sada

"Prepoznavši značaj negovanja nematerijalne baštine Vojvodine, kao multikulturne i multikonfesionalne sredine, Muzej Vojvodine od 1995. godine neguje pokladne običaje organizovanjem maskirane povorke, koja prolazi gradskim ulicama, i na originalan način spaja tradiciju sa savremenom kreativnošću", kažu u Muzeju Vojvodine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 2 m/s, S
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?