Master studije forenzike od ove godine u Novom Sadu

10:10:00 18.10.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Prvi master studenti forenzike trebalo bi da budu upisani već ove godine pri Centru za multidisciplinarne studije forenzike "Dr Arčibald Rajs", koji je formiran na Univerzitetu u Novom Sadu.

Master studije forenzike od ove godine u Novom Sadu

Savremena forenzička nauka je u velikoj ekspanziji. Školovanje savremenog eksperta zahteva multidisciplinarnu edukaciju, koja obuhvata osnovnu granu struke i odgovarajuća poglavlja pravnih nauka, tako da će master studije forenzike trajati dve godine.

"O radio" piše da je studijski program koncipiran tako da su u njega implementirana najnovija naučna i stručna saznanja iz oblasti forenzičkih nauka, a osnovni ciljevi Centra su edukacija kadrova - veštaka iz različitih naučnih oblasti, koje su najzastupljenije u pravnoj praksi, koji će na kvalitetan način moći da obavljaju poslove iz oblasti kriminalistike i veštačenja, po zahtevima organa koji vodi pravni postupak, pojedinih organizacija i građana.

Uvod u građanski sudski postupak, Principi forenzičke nauke, Istraživanje slučaja i mnogo izbornih, predmeti su koji će biti u sklopu nastavnog plana i programa. Za svaku oblast forenzičkih nauka utvrđeno je da student treba da stekne određene stručne kompetencije da samostalno i u saradnji sa drugim veštacima može kompetentno i kvalitetno da obavlja ekspertiznu delatnost i da se bavi naučnoistraživačkim radom.

Nakon završetka studija stiče se akademski naziv Master forenzike sa naznakom zvanja iz odgovarajuće oblasti.

Izvor: Oradio.rs

Ilustracija: WorldSkills UK / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

pitanjce

, *.adsl.eunet.rs

Ko ima pravo da upise studije?
Da li je neophodno odredjen fakultet završiti?


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
21°
Vlažnost: 53%
Pritisak: 1000.9 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Sre 7° - 18° Malo i umereno oblačno
Čet 8° - 17° Mogući pljuskovi

Anketa

Da li biste primili vakcinu protiv korone?