"Matijević" se prvo izvinio bivšem radniku Čepiju, a potom ga i tužio

18:02:00 09.02.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Industrija mesa "Matijević" podnela je 5. februara krivičnu prijavu protiv bivšeg zaposlenog Mihajla Čepija.

Čepi je izazvao buru u javnosti kada je objavio nekoliko snimaka iz "Matijevića" u kojima pokazuje gomile mesa, tvrdeći da je pokvareno, da je to meso "iz povrata", koje se vraća u ponovnu proizvodnju i prodaju. Nakon toga, osvanuo je njegov novi, ponizni snimak, u kome se izvinjava porodici Matijević i tvrdi da su ga na prvobitni postupak naterale konkurentske kompanije.

"Matijević" se prvo izvinio bivšem radniku Čepiju, a potom ga i tužio

Lana Matijević, portparolka IM "Matijević" i ćerka vlasnika ove firme, rekla je listu "Politika" da im je naneta ogromna materijalna i moralna šteta.

– Sumnjamo ko je od konkurencije pokrenuo ovu priču. Mi smo predali slučaj nadležnima, ne želimo da komentarišemo niti imamo pravo. Podneli smo prijave protiv Mihajla Čepija i protiv ostalih koji su u javnosti istupali, objavljivali neistine i dodavali komentare i tako dodatno podizali paniku u javnosti - rekla je Lana Matijević.

Ipak, isti dan kada je podneta tužba, na zvaničnom Fejsbuk profilu IM "Matijević", portparolka Lana je takođe napisala da se zahvaljuju Čepiju na drugom snimku u kome je "imao hrabrosti da kaže istinu", kao i da "gospodin Čepi nije kriv ni za šta" i da je bio "samo jedan pijun u borbi konkurencije za tržište", te mu se i izvinila što ga je nazvala lopovom.

"Matijević" se prvo izvinio bivšem radniku Čepiju, a potom ga i tužio

U Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije rekli su da će, ukoliko javnost u dogledno vreme ne bude obaveštena o svim detaljima ove afere, podneti krivičnu prijavu i pokrenuti postupak pred nadležnim sudom.

– Dosta je više igrarija na tržištu Srbije. Hoćemo da znamo o kojoj konkurenciji priča ovaj čovek. Ko ga je, i na šta, nagovorio? Odakle mu pravo da se na ovaj način poigrava sa javnošću? Da li smo prešli možda u novu fazu u kojoj se plasiranjem uznemirujućih informacija protiv konkurencije osvaja tržište - rekao je Goran Papović, predsednik NOPS-a. On je napomenuo i da su ovih dana imali mnogo poziva građana i da je njihova dužnost da stvari isteraju na čistac i obaveste ih šta je istina.

Izvor: Politika, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Moco

, *.adsl-1.sezampro.rs

hahaha ... nemam reci... coveku su dali sigurno dobru lovu da snimi video kako je nateran..sad ga tuze... strasno.. pogledajte malo Ogledalo firme pa ce vam biti jasnije..


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1003.7 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?