Među kandidatima za novosadska priznanja Klinika za infektivne bolesti KCV-a, vladika bački Irinej, Medicinski fakultet...

16:10:00 07.10.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju razmatrala je deset predloga za kandidate za Oktobarsku nagradu i devet predloga za kandidate za Novembarsku povelju za 2020. godinu.

Među kandidatima za novosadska priznanja Klinika za infektivne bolesti KCV-a, vladika bački Irinej, Medicinski fakultet...


Među predloženim kandidatima za Oktobarsku nagradu su inovator Mile Plavšić, književnik i vajar Radovan Ždrale, učiteljica i humanitarka Anđelka Krasojević, „Kaćke novine“, arhitekta Miroslav Krstonošić, direktor Arhiva Vojvodine Nebojša Kuzmanović, humanitarna fondacija „Tate Novosađani“, volonteri i volonterke Udruženja „Novi Sad omladinska prestonica Evrope OPENS“, publicista Vladimir Vrgović i Klinika za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine.

Komisija je utvrdila da incijativa da Medicinski fakultet u Novom Sadu dobije visoko gradsko priznanje nije blagovremena podneta.

Među predloženim kandidatima za Novembarsku povelju su vladika bački dr Irinej Bulović, „Kaćke novine“, Medicinski fakultet u Novom Sadu, prof. dr Ratko Tošić, Gradska biblioteka, volonteri i volonterke Udruženja „Novi Sad omladinska prestonica Evrope OPENS“, Odbor za prikupljanje potpisa od građana Veternika, prof. dr Teodor Kovač i novinar lista „Dnevnik“ Ljuba Vukmanović.

Oktobarska nagrada Novog Sada dodeljuje se za izuzetna ostvarenja u oblastima nauke, kulture i umetnosti, odnosno svih vidova stvaralaštva, publicistike i novinarstva u svim oblicima informisanja, planiranja i uređenja prostora i naselja, arhitekture i graditeljstva, pronalazaštva, razvoja novih tehnologija i usvojenih novih tehnoloških sistema, unapređenja i zaštite životne sredine, prosvete i razvoja školarstva, sporta i postignutih sportskih rezultata, zdravstva i zdravstvene zaštite i socijalnog i humanitarnog rada.

Novembarska povelja Novog Sada dodeljuje se povodom 9. novembra 1918. godine - dana kada je srpska vojska ušla u Novi Sad na kraju Prvog svetskog rata i 25. novembra 1918. godine - dana kada je Skupština stanovnika Vojvodine donela odluku o prisajedinjenju Jugoslaviji.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 34%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 3 m/s, E
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?