Međunarodni festival kobasice 8-10. februara u Novom Sadu

17:01:00 26.01.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Prvi međunarodni festival kobasice Dunavske regije biće održan od 8. do 10. februara u Master hali i na otvorenom prostoru Novosadskog sajma. Festival će okupiti timove iz podunavskih zemalja, pa će tako osim Srbije, učestvovati i predstavnici Mađarske, Rumunije, Slovačke.

Međunarodni festival kobasice 8-10. februara u Novom Sadu


Ideja organizatora, Udruženja Citadela iz Srbobrana, je da Festival kobasice Dunavske regije preraste u događaj koji će privući pažnju velikog broja posetilaca ne samo iz Vojvodine i Srbije, već i okruženja.

Tokom tri dana Festivala biće organizovana prodaja suhomesnatih proizvoda, sireva, vina, ali i takmičenje građanstva (9. februara) i medija (8. februara) u pravljenju kobasica. Zainteresovane ekipe mogu da se prijave za takmičenje do 2. februara preko Fejsbuk stranice Udruženja Citadela, ili direktno putem telefona: 062/878 0 740.

Ekipa iz Mađarske, olimpijski i svetski prvaci u pripremanju mađarske pečene kobasice i svinjskog i ovčijeg perkelta, ponudiće posetiocima i gostima Festivala da na licu mesta probaju ove čuvene specijalitete. Predstavnici Srbije i Mađarske demonstriraće različite načine obrade mesa prilikom svinjokolja.

Tokom festivala stručnjaci iz Sekretarijata za poljoprivredu AP Vojvodine i profesori sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu održaće predavanje na temu svinjogojstva.

Posetioce i izlagače zabavljaće tokom dana tamburaši i folklorne grupe, a u večernjim terminima koncerte će održati Garavi sokak, Zvonko Bogdan i tamburaški orkestar Đorđa Čavića.

Radno vreme festivala je od 9 do 22 časova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?