Menjačnice i trafike najčešće na meti razbojnika

14:09:00 14.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Svakoga dana u Južnobačkom okrugu dogodi se po jedno razbojništvo, najčešće u Novom Sadu.

Počinioci ovih dela su uglavnom povratnici, maskirani fantomkama, kačketima, naočarima za sunce, kapuljačama, koje su sastavni deo dukseva i jakni, a na meti su male prodavnice i menjačnice i to od 18 do 22 sata.

Menjačnice i trafike najčešće na meti razbojnika

"Prvenstveno, ne gledaju da li je oštećana osoba žena ili muškarac, već ih interesuje samo da što pre odnesu pazar. Oni najčešće ne planiraju napad, nego ad hok iskoriste priliku sem ako je nešto ozbiljnije, kao što je pljačka banke i slično", rečeno je za list Dnevnik, u novosadskoj policiji.


Razbojnici najčešće troše novac na kupovinu droge i kocku, jer su većina ovih izgrednika narkomanski zavisnici. Jako malo ih je zaposlenih, a to im je najlakši način da dođu do para.

"Većinom imaju od 25 do 30 godina. Dela čine uglavnom u vidu zanata, a nije retkost da to izvrše da bi vratili neki dug. Uglavnom se radi o povratnicima u toj vrsti krivičnih dela, a maloletnici pripomažu s desetek procenata", rečeno je u policiji.

Ipak, oni napominju da je broj ovakvin krivičnih dela u prvih osam meseci ove godine, za čak 30 odsto manji nego prošle godine.

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1005.7 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?