Mere protiv koronavirusa još sedam dana, na Štrandu će biti pooštrene

12:07:00 28.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Epidemiološka situacija u Novom Sadu i dalje je nepovoljna, a najverovatnije će, do sada već produžene mere, biti produžene za još sedam dana, a na Štrandu pooštrene, izjavio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Mere protiv koronavirusa još sedam dana, na Štrandu će biti pooštrene


- Na dan 27. 07. u gradu imamo 1.621 aktivan slučaj zaražen kovidom 19. Jučerašnji dan je bio nešto bolji, ali je prekjuče gori, tako da je situacija i dalje nepovoljna - rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine juče je bilo više otpusta nego prijema.

Vučević je apelovao na sugrađane da nose maske i poštuju distancu, kako bismo „brže došli u stanje koje je daleko prihvatljivije“.

Na teritoriji Novog Sada na snazi je 16 mera, među kojima je obavezna upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 metara, zabrana organizovanog okupljanja više od 10 lica na javnim prostorima u zatvorenom i na otvorenom, uz obaveznu fizičku distancu.

Ograničeno je radno vreme ugostiteljskih objekata do 21 čas u zatvorenom delu i do 23 sata u bašti, ukoliko je poseduju. Radno vreme je ograničeno i za trgovine do 21 sat.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.4 mb
Vetar: tiho m/s, -
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?