Mere tokom vanrednog stanja u Novom Sadu

16:03:00 17.03.2020, Komentara: 6

Novi Sad - U Novom Sadu zatvoreni svi vrtići i šalter sale, javni prevoz je redukovan. Radno vreme ugostiteljskih objekata biće ograničeno. Obustavljen je rad u svim sportskim objektima i salama u Novom Sadu. To su mere koje je propisao Gradski štab za vanredne situacije doneo, a koje treba da doprinesu sprečavanju i suzbijanju epidemije Kovid-19 na teritoriji Grada Novog Sada.

Mere tokom vanrednog stanja u Novom Sadu


- Doneli smo odluku o zatvaranju svih privatnih i državnih vrtića u gradu Novom Sadu i automatski naredili Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“ da krene u permanentno održavanje, odnosno dezinfekciju objekata i sprovede sav potreban tretman kako bi oni bili na zadovoljavajućem stanju kad krene dalji rad - kazao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je istakao da je doneta odluka da se zatvore svi dnevni centri i klubovi za odrasla lica u Novom Sadu i da se redukuje javni prevoz, odnosno da funkcioniše po režimu vožnje za subotu. Vučević je naglasio i da su noćne linije ukinute, a svi autobusi pre izlaska na ulice biće tretirani dezinfekcionim sredstvima u dovoljnom vremenskom razmaku da mogu da bezbedno prevoze putnike, dok će vozači imati maske i rukavice.

- U skladu sa poslednjom odlukom Vlade kontrolisaće se i broj putnika u autobusima. Isto to se odnosi i na taksi prevoznike, vezano za mere zaštite koje moraju da obezbede - poručio je Vučević.

On je dodao da će radno vreme ugostiteljskih objekata biti od osam do 20 časova i da će biti dozvoljeno najviše 50 osoba u zatvorenom prostoru. Istakao je i da je moguće da će biti doneti i novi parametri za definisanje brojnosti ljudi, odnosno da se neće definisati samo po nominalnom broju građana koji borave u ugostiteljskom objektu, već po prostoru objekta, odnosno po udaljenosti gostiju jednih od drugih. On je naglasio da je doneta obaveza za sve ugostiteljske objekte da obezbede neophodne sanitarne uslove za rad.

- Svi zaposleni moraju da imaju neku opremu da bi mogli da rade - rekao je Vučević, ali je napomenuo da neće biti ograničeno radno vreme za dostavne službe ugostiteljskih objekata.

S druge strane, kako je naveo, donet je nalog da javno-komunalna preduzeća, kao što su „Čistoća“ i „Zelenilo“, pojačaju rad na terenu. Kao primer naveo je da su ekipe Gradske čistoće već počele da skidaju poklopce sa podzemnih kontejnera kako građani ne bi imali kontakt prilikom njihovog otvaranja.

Vučević je dodao da će građani moći da izmire svoje obaveze kada one ponovo normalno budu funkcionisale, naglasivši da neće imati nikakve negativne reprekusije.

- Govorim o šalter salama „Informatike“, „Poreske uprave“... Sve što pripada gradu biće zatvoreno ne samo za starije, nego uopšte za rad, kako bismo smanjili mogućnost da dođe do širenja epidemije - poručio je Vučević.

Organizovana su dva kol-centra.

Brojevi telefona putem kojih od prošle subote Novosađani mogu da se informišu su: 021/480-7721 i 021/ 480-7722. Nadležni zdravstveni radnici pozive primaju svakog radnog dana od 8 časova do 22 časa, dok su subotom telefonske linije aktivne od 8 do 15 časova.

Broj telefona za starije Novosađane kojima je potrebna pomoć za dostavu osnovnih životnih namirnica je 021/48-71-700 od 8 do 22 časa.

Mere tokom vanrednog stanja u Novom Sadu

Mere tokom vanrednog stanja u Novom Sadu

Mere tokom vanrednog stanja u Novom Sadu

Mere tokom vanrednog stanja u Novom Sadu

Mere tokom vanrednog stanja u Novom Sadu

Mere tokom vanrednog stanja u Novom Sadu

Mere tokom vanrednog stanja u Novom Sadu

Mere tokom vanrednog stanja u Novom Sadu

Mere tokom vanrednog stanja u Novom Sadu

Mere tokom vanrednog stanja u Novom Sadu


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

6 komentar(a)

Nn

, *.dynamic.a1.rs

A sta je sa radnicima kompanije Aptiv? U autobusima izmedju 55-70 ljudi a u samoj fabrici u jednoj smeni vise od 650 ljudi, zar ne postoji ogranicenje od50 osoba u zatvorenom, ili to nevazi za sve?


Cipi

, *.dynamic.sbb.rs

Da li ce raditi maticar?


Vesna

Kako da prezive radnici radosnog detinjstva koji su na ugovor i odmah su u ponedeljak prekinuli ugovore o radu koje niko nije potpisao za prekid od cega da zive Vucevicu nemamo ni socijalno kako ddalje kome se obratit


Petar

Sta je sa isteklom registracijom kola
Dali ce nas kaznjavati


nema deda mraza

prodavnice do 18.00 a kafane do 20.00?
ccc
bas necete da se zamerate pojedinima


Ljiljana Blagojević

, *.cpe.sn.co.rs

Nema on odgovor-prvo mora da pita gazdu za "šta dalje"!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 995.0 mb
Vetar: 5 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?