Mere u Novom Sadu ostaju na snazi, bazeni zatvoreni do kraja sezone

13:08:00 13.08.2020, Komentara: 1

Novi Sad – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će mere uvedene zbog epidemije koronavirusa biti produžene. Zaključno sa 12. avgustom, u Novom Sadu je 1.445 obolelih od koronavirusa, a u utorak je registrovano 20 novozaraženih, što je najmanji broj obolelih u jednom danu u poslednjih mesec dana.

Mere u Novom Sadu ostaju na snazi, bazeni zatvoreni do kraja sezone


- Ovo nije razlog da se opustimo, nastavićemo sa merama koje smo definisali, one daju rezultate. Imamo talas smirenja situacije u gradu i relaksacije zdravstvenog sistema koji je bio opterećen. Moj predlog će biti da se mere produže – kazao je Vučević.

On je dodao da će za sve građane, osim za sportiste, zabrana rada bazena važiti do kraja kupališne sezone. Po njegovim rečima, nema uslova da popuste mere.

- Nije to nikakvo sprovođenje strogoće, već nužnost da bismo izdržali sve ovo, da bismo sačuvali zdravlje građana i da bismo sačuvali zdravstveni sistem grada, imajući u vidu i da nam jesen predstoji - navodi gradonačelnik.

Ističe da je grad izašao iz najgoreg talasa sa kojim je bio suočen, da je svakog dana više otpuštenih iz bolnica nego onih koji su primljeni.

- Nadamo se da ćemo se polako oporaviti i da ćemo naučiti da živimo s kovidom dok ne stigne lek, odnosno vakcina - zaključuje Vučević.


Ekonomske mere za pomoć novosadskim privrednicima

Grad Novi Sad usvojio je paket mera pomoći gradskim privrednicima, koje se odnose na zakup poslovnog prostora, kao i na plaćanje taksi. Vrednost paketa, kako je rečeno, iznosi 122,5 miliona dinara. Merama je obuhvaćeno 5.667 pravnih lica, odnosno svaki peti privrednik u gradu.


Mere su sledeće:

- Zakupci poslovnog prostora kod Uprave za imovinu (nekadašnjeg "Poslovnog prostora") mogu da računaju na popust od 50 odsto za zakup, uz valutni popust za plaćanje u roku;

- Popust u visini od 50 odsto ugovorene vrednosti zakupa rezervisan je i za sve zakupce na Spensu;

- Popust od 50 odsto na ugovorenu vrednost zakupa odnosi se i na zakupce poslovnog prostora, zemljišta za postavljanje manjih montažnih objekata, kao i na sve rezervacije i zakup tezgi, te akontacije za Kvantašku pijacu kod JKP "Tržnica";

- Takse za plaćanje za zauzeće javne površine, letnje i zimske bašte, kioske, uređaje za kokice, neće morati da se plate od oktobra do decembra;

- Privrednici iz oblasti hotelijerstva i smeštaja, kao i turističke agencije, te bioskopi, oslobođeni su plaćanja takse za isticanje firme (firmarine) u periodu od oktobra do decembra;

- Oslobađanje od zakupa rezervisano je i za bioskop "Arena".



Izvor: 021, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

ns

, *.dynamic.isp.telekom.rs

da, jer je opste poznato da su kockarnice, teretane i splavovi mesta manjeg rizika od bazena
Nije strogoca nego izivljavanje


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 1004.2 mb
Vetar: 2 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?