Meštani Telepa u četvrtak organizuju dva zbora građana

13:02:00 15.02.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Stanovnici dve mesne zajednice na Telepu sami će u četvrtak, 17. februara organizovati zborove građana jer im to nadležni nisu omogućili.

Meštani Telepa u četvrtak organizuju dva zbora građana


Naime, Telepčani su od saveta mesnih zajednica i gradske vlasti tražili zborove kako bi se izjasnili o različitim urbanističkim planovima, među kojima su isplanirane zgrade umesto obećanog parka na kraju Bulevara patrijarha Pavla i predviđena gradnja vijadukta iznad Bulevara Evrope, kao deo budućeg mosta. Ti zahtevi poslati su mesnim zajednicama „Nikola Tesla – Telep“ i „Bratstvo – Telep“, ali su odbijeni uz obrazloženje da to nije u nadležnosti saveta mesnih zajednica. Potom su se obratili predsednici Skupštine grada Jeleni Marinković Radomirović, ali nisu dobili odgovor.

Prvi zbor građana će biti u četvrtak, 17. februara u 17 časova u parku pored MZ „Bratstvo – Telep“, u Ilariona Ruvarca 18a. Tema o kojoj će se diskutovati je plan za neuređenu zelenu površinu omeđenu Somborskom ulicom i Bulevarom patrijarha Pavla i novi plan uređenja postojećeg igrališta omeđenog Ticanovom, Banijskom i Bulevarom patrijarha Pavla.

Drugi zbor će biti u 18 časova ispred MZ „Nikola Tesla – Telep“ u Geri Karolja 5, a tema će biti plan izgradnje vijadukta na Bulevaru Evrope.

Telepčani su pozvali i druge Novosađane da dođu na zborove u znak podrške slobodi izjašnjavanja i neposrednog odlučivanja građana.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?