Metalna kapija pala na đaka prvaka u dvorištu škole, dečak teško povređen

20:11:00 27.11.2019, Komentara: 0

NOVI SAD - Šestogodišnji dečak B. V., na koga je danas pala metalna kapija u Osnovnoj školi "Duško Radović", na Klisi, zadobio je teške telesne povrede opasne po život.

Metalna kapija pala na đaka prvaka u dvorištu škole, dečak teško povređen


Prema nezvaničnim saznanjima, dečak je zadobio frakturu lobanje i trenutno se nalazi na Intenzivnoj nezi Dečje bolnice u Novom Sadu.

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć potvrdili su za medije da je do incidenta došlo oko 11 časova. Dete je zbrinuto na licu mesta i sa teškim telesnim povredama u nestabilnom stanju prevezeno na Odeljenje hirurgije Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

U Dečjoj bolnici kažu da je preciznije prognoze moguće dati nakon 24 časa, a da je za sada, dečak stabilno i iz operacione sale, gde su mu sanirane povrede, prebačen je na Odeljenje Intenzivne nege.

Nezvanično, nekoliko dečaka se penjalo na metalnu kapiju u Osnovnoj školi "Duško Radović", kada je ona pod teretom popustila i pala. Navodno su svi dečaci bili s jedne strane ograde, a jedino B. V. sa druge, te je ograda, nakon penjanja ostale dece, pala na šestogodišnjaka.

Policija je obavila uviđaj, a o slučaju je obaveštena Gradska uprava za obrazovanje, koja će uraditi vanredni nadzor u školi. Gradska uprava za obrazovanje preduzela je sve mere iz svoje nadležnosti kako bi prikupila neophodne informacije u vezi sa nesrećnim slučajem i utvrdila sve okolnosti koje su dovele do povređivanja učenika te će nakon toga odlučiti da li postoji osnov za pokretanje bilo kakvog postupka.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 4 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?