Mihajlo Pupin dobio mural na bulevaru koji nosi njegovo ime

18:05:00 11.05.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Mural posvećen Mihajlu Pupinu oslikan je na zgradi u centru grada, na uglu Ulice Ilije Ognjanovića i bulevara koji nosi ime po ovom naučniku. Autori su Novosađanin Uroš Štrboja i Martališa Martarita i Dister Rondon iz Njujorka.

Mihajlo Pupin dobio mural na bulevaru koji nosi njegovo ime

foto: Grad Novi Sad

Oslikavanje murala sa likom Mihajla Pupina još nije gotovo, ali se bliži kraju. Taj projekat deo je programa manifestacije „Dani američke kulture u Novom Sadu“ koja se realizuje u saradnji Grada Novog Sada i ambasade SAD. Radove na oslikavanju murala obišao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić i tom prilikom naglasio da ulična umetnost ima važno mesto u kulturi grada.

- Mihajlo Pupin jedan je od naših velikana čija su dela od značaja za ceo svet, i možemo samo biti zadovoljni što smo mu i na ovaj način odali počast. On je dobar deo života proveo u Njujorku, i sada su Njujorčani u Novom Sadu oslikali ovaj imponzatni mural. Cilj Evropske prestonice kulture, ali i cilj Uprave za kulturu Grada jeste da ujedini umetnike, kulturne poslenike, organizacije i ustanove oko projekata koji će pozitivno uticati na kvalitet života, uz uključivanje građana u društveno-kulturne procese – istakao je Dalibor Rožić.

Mihajlo Pupin dobio mural na bulevaru koji nosi njegovo ime

foto: Grad Novi Sad

U okviru ovogodišnjeg izdanja manifestacije „Dani američke kulture u Novom Sadu“ u subotu, 12. maja u skejt parku u Novom Sadu biće održano takmičenje u vožnji skejta, a učesnici dolaze iz cele Srbije.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?