Milica Alavanja - najbolja mlada novinarka

14:12:00 15.12.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Milica Alavanja, novinarka produkcije "Vojvođanska zelena inicijativa", dobila je nagradu za najbolju mladu novosadsku novinarku, koju dodeljuje Novosadska novinarska škola.

Milica Alavanja - najbolja mlada novinarka

Milica Alavanja se već tri godine bavi istraživačkim novinarstvom u oblasti zaštite životne sredine. U obrazloženju žirija navodi se da je tokom novinarskog rada na dokumentarnom TV serijalu "Zelena patrola na delu" pokazala doslednost i strpljenje, neophodno za istraživačko novinarstvo.
Njen rad predstavljen je pričom "Srbobran – papir trpi sve". Ovaj prilog je fokusiran na lokalnu temu, kroz koju je pokazana sprega vlasti, korupcije i javnog interesa. Prilog se odlikuje potrebnom dinamikom koja privlači gledaoce, a odabir ekološke teme koja se često zanemaruje govori o angažovanosti i radoznalosti autorke.

Žiri su činili dr Dejan Pralica, docent na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, Norbert Šinković, novinar Radija "Slobodna Evropa" i Bojana Karavidić, dopisnica Radija Beograd.

"Zelena patrola na delu", emituje se na prvom programu Radio televizije Vojvodine, funkcioniše tako što građani prijavljuju probleme iz te oblasti, oni se potrude da ih istraže razgovarajući sa zagađivačima, inspektorima, ali i onima koji su oštećeni. Na osnovu njihovog rada zatvorena je livnica u Kragujevcu, koja je bila pored vrtića, parka i naseljenog mesta, zaustavljena je eksploatacija kamena u Ledinačkom jezeru, stanovnici Palića dobili su put...


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.0 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?