Milovančev smenjen s mesta direktora Luke Novi Sad, SNS će analizirati njegov rad

17:07:00 15.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev, za kojeg mediji navode da je zloupotrebio položaj i sebi i saradnicima nezakonito isplatio stotine hiljada dinara, smenjen je pre desetak dana, nakon što je novi vlasnik Luke na Skupštini akcionara imenovao novi Nadzorni odbor. Rad Milovančeva i njegova smena biće tema organa Srpske napredne stranke čiji je on dugogodišnji član.

Milovančev smenjen s mesta direktora Luke Novi Sad, SNS će analizirati njegov rad


Blic je objavio da je neposredno pre smene Milovančev sebi i najbližoj saradnici za tri meseca utrostručio platu, pa je za maj primio 1,6 miliona dinara, dok istovremeno za Luku Novi Sad nije plaćeno ukupno 24 miliona dinara poreza za imovinu (18 miliona za prošlu i šest miliona dinara za ovu godinu). Kako je objavio ovaj list, Milovančev je sakrio dugovanja i potraživanja ove firme od skoro milion evra od kupca, a pride je za plate nezakonito isplaćeno još 97 miliona dinara za samo tri meseca. Takođe, 16,2 miliona dinara je nezmirenih obaveza prema budžetu Srbije, ali tu je i 16 miliona dinara na ime raspoređene a neisplaćene dobiti iz ranijih godina. Nije nezanemarljiva ni stavka od 800.000 dinara neisplaćenih obaveza prema članovima Nadzornog odbora.

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević kaže da nije siguran da li su istinite informacije da je Milovančev zloupotrebio položaj, ali da ukoliko se to ispostavi kao tačno, on ne može da nađe logično objašnjenje za takav Milovančev potez. Kaže i da nije razgovarao sa bivšim direktorom Luke Novi Sad, ali da će nastojati narednih dana da čuje i njegovu stranu.

- Neprijatno sam iznenađen. Nemam problem da se sve istraži i da ako je neko učinio bilo kakav prekršaj za to i odgovara. Bez obzira kako se zvao i bez obzira da li je ili nije član SNS - naveo je Vučević.

Inače, Milovačev je do 2008. godine bio direktor Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. Sa čela Luke Novi Sad smenjen je6 pre deset dana nakon što je novi vlasnik Luke Novi Sad na Skupštini akcionara imenovao novi Nadzorni odbor. Luku je u maju po početnoj ceni od 7,99 miliona evra kupio "P&O Port Dubai" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Reč je o preduzeću koje posluje u sastavu kompanije "DP Vorld" (DP World), trećeg najvećeg lučkog operatera na svetu.

Nova direktorka luke je Maja Grozdanić iz Slovenije, koja je zajedno sa "Nishen Reddy" iz Južne Afrike imenovana i u Izvršni odbor Luke umesto Milovančeva i Siniše Novakovića.


Izvor: Blic, 021, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?