Ministarka: Efikasno se rešava problem računa za struju u Novom Sadu

11:10:00 06.10.2024, Komentara: 0

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je da se „efikasno rešava problem velikih računa za struju koji su stigli potrošačima u Novom Sadu i zbog kojih su se proteklih dana stvarale gužve pred poslovnicama“.

Ministarka: Efikasno se rešava problem računa za struju u Novom Sadu


– Najvažnije je da građani neće biti oštećeni i da će računi za električnu energiju svima koji su uložili opravdanu reklamaciju biti korigovani. Od ukupnog broja izdatih računa, reklamacije su uložene na 0,4 odsto. Cilj je da grešaka više ne bude uopšte i zato ulažemo ovoliko u medernicaju opreme i procesa – rekla je Đedović Handanović u intervjuu za današnju Politiku.

Ona je dodala i da je problem velikih računa u Novom Sadu „izolovana situacija“ i da je naloženo „Elektrodistribuciji Srbije“ (EPS) i „Elektroprivredi“(EPS) da „ulože ekstra napor i kontrolu“, što su oni i sproveli.

– Cilj je da se građanim olakša proces ulaganja reklamacija. Trostruko su uvećani kapaciteti na šalterima gde se ulažu reklamacije, produženo je radno vreme šaltera, a reklamacije građani mogu da ulože i onlajn preko platforme EPS-a „Uvid u račun“. Redovi ispred poslovnica nema već nekoliko dana, što znači da su sprovedene mere urodile plodom – rekla je Đedović Handanović.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 68%
Pritisak: 1002.8 mb
Vetar: 4 m/s, WNW
Pon 6° - 22° Pretežno sunčano
Uto 10° - 25° Malo i umereno oblačno

Anketa

Kupate li se na Štrandu?