Ministarstvo rada otvorilo liniju na koju porodilje i trudnice mogu da prijave poslodavce

19:07:00 17.07.2019, Komentara: 0

Trudnice i porodilje će sve nepravilnosti iz oblasti rada i poslodavce koji krše zakon i time im uskraćuju zakonska prava moći ubuduće da prijave na broj telefona Ministarstva rada - 0800 300 307.

Ministarstvo rada otvorilo liniju na koju porodilje i trudnice mogu da prijave poslodavce


Osim toga, na sajtu Ministarstva, u okviru kategorije „Registri“, biće objavljen poseban spisak svih onih poslodavaca kod kojih se dokaže da su prekršili zakon i radnicama, odnosno porodiljama i trudnicama uskratili prava koja im pripadaju.

Detaljni plan kada je u pitanju rešavanje problema iz oblasti rada sa kojima se susreću trudnice i porodilje dogovoren je na današnjem sastanku sa udruženjima koja predstavljaju mame i trudnice. Kako je saopšteno, na sastanku je predstavljen problem sa kojim se susreću mame i porodilje na poslu.

Kako je rekao ministar Zoran Đorđević, poslodavci koji krše prava trudnica i majki moraju da budu predstavljeni javnosti kako bi svi znali ko su ti koji ženama daju otkaz kada saznaju da su trudne ili se vrate sa porodiljskog odsustva.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 995.8 mb
Vetar: 5 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?